og

Asiatisk marineret laks

af | 21. jun 2016 | Fisk og Skaldyr, Grøntsager, Hovedretter, Opskrifter

asiatisk marineret laks er en nem måde at tilberede et stykke laks på, hvor man samtidig får bugt med de rester der er til overs i køleskabet?

Smider du dine rester ud eller bruger dem som restemad? I mit univers bliver alt brugt. Enten fryser jeg det ned, eller bruger resterne af grøntsager og fisk eller kød til noget jeg bikser sammen.

Asiatisk marineret laks

Denne opskrift på asiatisk marineret laks med sauteret spidskål og spinat opstod en søndag, da vi endnu ikke havde fået brugt et helt spidskål, en halv pose frisk spinat og resterne af noget creme fraiche og andet.

Opskrift på asiatisk marineret laks

Laksen måtte jeg fiske op af fryseren. Jeg har næsten altid frossen laks i fryseren, da jeg ofte køber en hel side hos fiskehandleren.

Marinaden er en utrolig god all round marinade jeg sagtens kan finde på, at bruge til kylling og svinekød. I denne opskrift har jeg brugt soyasauce, hoisin sauce, østerssauce, limesaft, hvidløg, ingefær og lidt frisk dild. Jeg kunne også have valgt fiskesauce, teriyaki sauce eller kombineret det på en anden måde.

Revet ingefær

Man kan til enhver tid forsøge sig med andre kombinationer til asiatisk marineret laks, og se hvilket man bedst kan lide. Meget ofte snupper jeg det jeg har i køkkenskabet og prøver mig lidt frem.

Det er yderst sjældent, at det ikke smager godt. En tommelfingerregel er, at være lidt varsom med Soya saucen, da den i sig selv er salt, og kan overdøve de andre ingredienser.

Marineret laks

Prøv også disse fiskeretter: Grillet Laks // Kulmule med Stuvet Spidskål

Asiatisk marineret laks

Laks marineret i en asiatiske marinade er en rigtig god måde, at tilberede laks på.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk, Hovedret, Forret
Køkken: Asiatisk, Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Laksefileter

  • 600 g laksefilet
  • ½ dl. soyasauce
  • 1 spsk. østerssauce
  • 2 spsk. hoisin sauce
  • Saften fra en lime
  • 2 fed revet hvidløg
  • 1 spsk. frisk revet ingefær
  • 2 spsk. frisk hakket dild.

Spidskål med hvide asparges

  • 1 spidskål
  • 1 bundt hvide asparges
  • 2 tsk. spidskommen
  • Smør

Spinat

  • 1 pose spinat
  • 4 spsk. creme fraiche 18%
  • Revet muskatnød

Sådan gør du

Laksefileter

  • Bland soyasauce, østerssauce, limesaft, hosinsauce, hvidløg, ingefær og dild i en skål.
  • Del laksefileten i 4 mindre fileter som kommes i et fad.
  • Hæld marinaden ved og drys med frisk hakket dild.
  • Tilbered laksefileterne i ovnen ved 180 grader i 15 minutter.

Spidskål med hvide asparges

  • Snit spidskålen meget fint.
  • Skræl aspargeserne fra hoveden og ned. Skær enderne af, og del dem i mindre stykker, som sauteres på en pande i smør i 3 – 4 minutter. Læg dem til side.
  • Sauter den fintsnittede spidskål på en pande, mens den ofte vendes og indtil den falder sammen.
  • Drys spidskålen med spidskommen, og kom aspargeserne ved.

Spinat

  • Varm en gryde op ved middelvarme.
  • Kom lidt olie i bunden af gryden, og tilsæt spinaten mens der røres rundt.
  • Lad spinaten simre i 2 minutter, hvorefter creme fraichen tilsættes, og der røres rundt.
  • Smag til med muskatnøde, salt og peber.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Den marinerede laks sammen med sauteret spidskål og den cremede spinat passede rigtig godt sammen, og det tog ved omkring 30 minutter, at tilberede retten. Du kan godt bruge andre fiske arter til denne opskrift, hvilket kan være makrel, kulmule og andre. Laks er dog den fiskeart jeg synes er bedst at marinere pga. den høre til de fede arter.

Ovnbagt laks med spidskål

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!