ForsideFisk og SkaldyrBakskuld

Kommentarer

Bakskuld — 18 kommentarer

  1. Jeg er også opvokset med bakskuld – som feriebarn. Hos min farmor fik vi altid bakskulden ristet direkte over gasblusset (vi holdt den i halen, det var et stort nummer, at få lov). Vi spiste den til morgenmad på ristet franskbrød. Den tradition har vi nu i min familie, men der går alt, alt for lang tid imellem. Bakskuld er UMULIGE at opdrive i Østdanmark:-(

  2. For en del år siden boede vi i Kerteminde – af alle fiskerbyer i Danmark måske den vigtigste for konsumfisk.
    Sct. Hansaften besluttede vi FDF’ere at sætte en bod op på stranden ved siden af bålet og mange andre boder. Som barnefødt fiskerdreng fra Esbjerg ville jeg bidrage med specialiteten, som ikke fandtes i nogen anden bod på stranden.
    Denne specialitet blev en stor fiasko, og Kerteminderne ville absolut ikke have deres “skrubbere” røget og tørret – selvom det blev serveret nøjagtig på samme måde som Søren beskriver i sin artikel.
    Resultatet blev, at vi havde bakskuld i fryseren i lang tid efter, og aldrig siden bød andre end vestjyder på et sådant godt måltid.

  3. Hej.
    Jeg har alle dage boet i Esbjerg og er dermed opvokset med bakskuld som min morfar lavede dem.
    Men jeg må sige at komme remoulade på er forkert.
    Remouladen er først kommet til senere og så tager remouladen den gode smag fra bakskulden.
    hvis man insisterer på remoulade, bør man købe fiskefileter istedet
    De er også billigere
    Mvh Søren

  4. Pingback: Bakskuld i rødtunge en fantastisk forret |

  5. Ikke umuligt, at opdrive.
    Retten kan fås i restauranten på Sophienholm , Nybrovej i Kgs. Lyngby.
    Seppi.

  6. I aften deltager jeg som gæst til generalforsamlingen for FORENINGEN AF SYDFYNSKE BAKSKULDSPISERE.
    Vi mødes på Svendborgsund på havnen i Svendborg, og der er ingen adgang for kvinder!
    Jeg kendte ikke til bakskuld i forvejen, og faldt i min søgen efter viden, over denne blog. Jeg synes I fortjener denne viden om en gruppe ihærdige mænd, som kæmper indædt for baksuldens overlevelse 🙂

  7. min far , som kom fra Fur.
    når vi som børn kom hjem til bedstemor oh bedstefar , var der altid tørret fisk oppe at hænge , om sommeren udenfor , om vinteren over kakelovnen i stuen , som så blevet røget , når de var godt tørret, det var gigtig godt slik, i dag er mine børn lige så vild med dem , som jeg , og er fast i posen , når vi har været i bla. Hvide sande. og så hjem i fryseren.

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen