og

Brioche Brød

af | 9. feb 2016 | Bagning, Opskrifter

Brioche Brød

Den mest ultimative dej til en burgerbolle, hot dog brød eller flutes er Brioche typen.

Brød bagt som brioche er lette luftige og smager fuldstændig forrygende. Når de bages i ovnen udsender de den mest lækre duft i hele køkkenet man kan forestille sig. Jeg har brugt disse brioche hotdog brød til mine østers hot dog, som du kan læse om her.

Det er fransk brød i den ypperste klasse man kan forestille sig. Brioche brød passer utrolig godt til en lækker burger, hot dog, let flutes eller det man har lyst til. Briochen kan også trilles til boller og servers til sin eftermiddagste.

De har vundet mere og mere indpas, især indenfor burger restauranter, hvor det er mere normen at brugerne serveres i en luftig brioche burgerbolle.

Opskrift på Brioche Brød

Jeg har i denne brioche opskrift brugt en øl lavet med havtorn, i stedet for vand, hvilket giver en anelse syre til dejen. Du kan undlade øllet, hvis det bliver for underligt. Dej til denne type brød indeholder en stor mængde smør og æg indhold, som giver brødet et luftig og mør krumme. Der skal ikke bruges noget særligt i opskriften, og jeg lader dejen hæve i to timer og efterhæve i en til to timer.

Andre brød opskrifter: Burger Boller // Majsbrød

Brioche Brød

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fransk
Køkken: Bagværk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 250 g. Hvedemel her økologisk stenkværnet mel
  • 3 æg
  • 0,5 dl. Øl
  • 10 g. Gær
  • 12 g sukker
  • 175 g smør skåret i tern
  • 5 g. Salt

Sådan gør du

  • Sørg for at smørret er taget ud af køleskabet og blødt inden bagningen.
  • Kom mel, sukker og salt i en skål, som blandes godt sammen.
  • Smulder gæret i melblandingen.
  • Tilsæt æggene og øllet, som røres sammen med melet. Brug evt. en dejskraber.
  • Skær smørret i tern, som gradvist kommes i dejen mens den æltes.
  • Kom dejen ud på et bord, da det er nemmere, at håndtere den.
  • I starten vil den være meget klæg og svær at arbejde med, men det er normalt.
  • Efter noget tid og resten af smørret er indarbejdet begynder dejen, at slippe fingrene.
  • Form dejen til en kugle, som lægges i en skål drysset med mel.
  • Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve til det dobbelte i ca. 2 timer.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i lige store portioner. Enten pr. vægt eller øjemål.
  • Form stykkerne til passende boller, burger boller, flutes eller hot dog brød.
  • Eftersom dejen er lind er det en god ide, at bruge en form, som er smurt med smør hvis du vil bage burger boller..
  • Hvis du vil bage flutes eller hot dog brød kan du forme dem i hænderne og lægge dem på et stykke bagepapir.
  • Lad dejen efterhæver i 1 – 2 timer.
  • Dejen kan med fordel for en gylden overflade pensles med smeltet smør.
  • Bag brødene ved 180 grader varmluft i ca. 15 – 20 minutter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Prøv dem til denne hotdog opskrift

Brioche brød bør spises samme dag som de bages, hvilket skyldes der er en stor mængde smør i dejen. Men du kan godt lade dem ligge i en lufttæt pose i et par dage.

Brioche dej

Dejen i denne version er ret mørkt i det, hvilket skyldes den hvedemels type jeg har brugt. Bruger du almindeligt hvedemel til brioche dej bliver den mere hvid i farven.

Øl i dej til brød

Øllet fra Fanø og Kissmeyer Bryghus med havtron.

Lad dejen til hotdog brød hæve

Lad dejen efterhæve i 2 timer når den formet til hotdog brød.

Bagte brioche hotdog brød

Brioche hotdog er som du kan se utrolig lækre luftige.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Niels

    prøv det evt. med et lækkert stykke foie gras.

    Svar
    • Søren

      Uha, nu nærmer vi os Gourmet Himlen :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. mikref

    Jeg elsker briochebrød og din opskrift vil helt sikkert smage godt, men er det rimeligt at kalde det brød der kommer ud af en smør og æggebaseret dej for flutes, når nu originalopskriften på flutes er alt andet end en briochedej. Originale flutes er jo lavet med en fordej og indeholder udelukkende vand, mel, salt og gær. Og beklager denne gamle sure mand lige faldt over din blog. Som skrevet opskriften fejler ikke noget, det er bare ikke flutes.

    Svar
    • Søren

      Hejsa
      Du har helt ret i, at det ikke er flutes, men de kan formes som små flutes, hvilket er det jeg mener.
      Bedste hilsner
      Søren

      Ps. Surt kommentar var det nu ikke.

      Svar
  3. Mads Larsen

    Hvor mange pølsebrød kommer der ud af denne mængde? – hvis man tænker på normal pølsebrødsstørrelse 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Mads
      Såvidt jeg mener ca. 8 – 10 af de små almindelige brød.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!