og

Croque Madame

af | 19. jan 2016 | Appetizer, Frokost, Morgenmad & Brunch, Opskrifter

Opskrift på Croque Madame

Croque Madame og Croque Monsieur er i og for sig bare toast med en god skinke, revet ost og tomater og en sennepssovs. Det er en bedre udgave end den kendte pariser toast. Selv om det lyder simpelt og er nemt, at tilberede smager det vanvittigt godt. Dette kan godt være en positivt problem, da den indeholder lidt mange kalorier. Men er det kun en gang i mellem man spiser Croque Madame skader den vel ikke.

Croque Madame eller Croque Monsieur stammer fra de franske cafeer og barer i Paris som et hurtigt måltid sammen med kaffen eller et glas vin til. Det menes at den første gang blev serveret i Paris i 1910. Historien lyder at ideen oprindeligt stammer fra Indonesien. Croque betyder knase og madame frue og monsieur herre.

Jeg kan kun anbefale, at kaste sig ud i denne franske klassiker. Når man laver den med et spejlæg ovenpå hedder det Croque Madame, og uden er det Croque Monsieur. Ellers er der ikke nogen forskel på de to toast.

Opskrift på Croque Madame

Opskriften på denne klassiske croque madame eller croque monsieur er meget enkelt og hurtig. Dog synes jeg at produkterne der bruges bør være af en god kvalitet. Ellers bliver det lidt fesent, som en frossen pariser toast fra supermarkedet.

Brødet til denne klassiker synes jeg bør være surdejsbrød, eller et godt et fra mageren som gerne må være rustikt. Samtidig er det ikke nødvendigt, at brødet er frisk, da det ristes på panden.

Skinken til en croque madame skal selvfølgelig også være af en god kvalitet. Der findes mange virkelig lækre danske skinker som Fanø Skinken, Skagen Skinken og andre. Ellers kan du kigge i supermarkedet efter deres den bedste. Osten bør ligeledes være en ordenlig en af slagsen, som er velegnet til at smelte.

Når du laver sennepssovsen kan du nemt gøre det dagen inden, eller bruge en rest fra en anden dag. Der skal ikke bruges særlig meget.

Prøv: Egg Bennedict

Croque Madame

Croque Madame og Monsieur er i og for sig "bare" toast med en god skinke, revet ost og tomater og en sennepssovs.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Appetizer, Frokost, Forret, Opskrift, morgenmad, brunch
Køkken: Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 skiver groft brød
  • 6 – 8 skiver meget god skinke kan være en dansk
  • Masser af revet god ost gruyere eller emmentaler
  • 2 tomater
  • spsk. mel
  • spsk. smør
  • 1 – 1½ dl. mælk
  • Revet muskatnød
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 2 æg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Sørg for, at brødet er skåret ud i skiver af ca. 1½ cm. i tykkelsen.
  • Smelt smørret i en gryde ved middel varme.
  • Drys melet i, og lad det langsomt falde til bunds.
  • Hæld mælken i lidt af gangen mens der piskes.
  • Kom ca. 40 – 50 g. revet ost i sovsen.
  • Sovsen skal være rimelig tyk.
  • Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
  • Smør brødet med lidt sennep på begge sider, og lidt af ostesovsen. Husk at gemme noget af sovsen til, at komme på toppen af hver Croque Madame.
  • Læg en passende antal skiver skinke på brødet.
  • Skær tomaterne i tynde skiver som lægges ovenpå skinken.
  • Slut af med, at lægge den sidste skive brød ovenpå, hvorpå der smørres lidt ostesovs på og drysses med ost.
  • Læg brødene i ovnen ved 200 grader i 10 – 15 minutter.
  • I mellemtiden steget to spejlæg, som lægges ovenpå på Croque Madame når der er færdige i ovnen.
  • Såfremt man ikke ønsker spejlæg, hedder den Croque Monsieur.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Croque Monsieur

Croque Monsieur

Croque Madame

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!