og

Dybstegt Salturt

af | 31. aug 2012 | Forretter, Opskrifter, Tilbehør

Med al den salturt i køleskabet skulle der afprøves lidt nyt, hvor salturten er i centrum. Jeg valgte, at dybstege salturten med en havtorn creme. Retten kan bruges som appetizer / Amouse Bouche.

 

Udover salturt brugte jeg ørredrogn som ekstra element i til retten.

I Beignet dej (friture dej) brugte jeg med øl, eller nærmere bestemt den nyeste Stout fra Fanø Bryghus, Shanty Stout. En lækker mørk fed sag.

Ingredienser:

  • 100 g hvedemel.
  • 1 dl Øl (Shanty Stout, Fanø Bryghus).
  • 1/3 knivspids bagepulver.
  • Hviden fra 1 æg.
  • Hele Salturt.
  • 3 spsk. Mayonnaise.
  • 3 spsk. Skyr fra Thise (Denne er mere cremet og knap så syrlig som ex. den fra Arla).
  • 1½ tsk Havtorn bær.
  • 2 spsk hakket salturt.
  • Ørredrogn.
  • Blomster fra ex. hvidløgspurløg.
  • 1 l. friture olie.

Havtorn creme: Bland mayonnaise og skyr sammen. Hak havtorn bærerne og tilsæt det til cremen sammen med den hakkede salturt. Havtornen kan erstattes af et par spsk citron saft. Smag til med salt.

Beignet dej: Pisk mel, bagepulver og øl sammen til pandekage konsistens. Tilsæt evt. lidt mere øl såfremt den er for tyk.  Stilles i køleskabet i en time. Lige inden den bruges vendes den piskede æggehvide i.

Friture stegning: Varm olien op i en fritøse eller gryde et sikkert sted. Dyp salturten i beignet dejen og ryst dem godt inden de kommes i fritureolien i ca. 1 – 2 minutter.

Anret ex. som nedenstående.

Relaterede indlæg:

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Morten

    Interessant måde at bruge havtornen på.. spændende:)

    Svar
    • Søren

      Takker. Havtornen går godt til ex. lidt fede ingredienser.

      Svar
  2. Sjønne

    Flot ret, og spændende kombination af råvarer 🙂

    Svar
    • Søren

      Tak skal du have :-).

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Salturt på Fanø | Mad i Danmark - [...] Sørens opskrifter: Dybstegts Salturt [...]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!