og

Grillet Hjertesalat

af | 13. jul 2018 | Forretter, Grill - BBQ, Opskrifter, Sommer, Tilbehør

Skøn grillet hjertesalat er fantastisk med dens let brankede overflade som giver hjertesalaten en rigtig god og lækker grill smag. Den passer perfekt til grillet fisk, fjerkræ som kylling eller en lækker steak. Du kan også servere den ved at rive den i mindre stykker og bruge det som del af en salat.

Vi griller dem ofte i sommerperioden fremfor at lave almindelig blandet sommer salat, da vi holder rigtig meget af den grillede skønne smag de får fra grillen.

Dressing til grillet hjertesalat

Personligt synes jeg også, at det er flot med farven af grønt og sort, og når man desuden bruger en god gammeldags dressing som mormordressing på toppen får med med sikkerhed noget super skønt tilbehør. Mormordressing er tyknet syrlig fløde. Du kan selvfølgelig lave din egen lækre dressing ud af eksempelvis cremefraiche.

Grillet hjertesalat

Hvad smager grillet hjertesalat så skønt til?

Jeg synes personligt at forskelligt slags kød som porchetta, svinekød tilberedt som pulled pork eller en skøn steak. Men som jeg også anbefaler kan man nemt skære det lille salathoved i mindre stykker og blande det med andet grønt. Det kan være asparges. Den friske asparges smag med grillet hjertesalat passer så godt sammen.

Grillet hjertesalat passer perfekt til: Porchetta på Rotisserie // Bacon Explosion // Pulled Pork

Samtidig er de noget af det nemmeste du kan tilberede. Hvis du ikke kan finde hjertesalat kan denne erstattes med spidskål. Jeg vil anbefale du bruger de mindste du kan købe. De er knap så små og fine disse men smager også skønt når de grilles.

Hjertesalat som er grillet

Grillet Hjertesalat

Hjertesalater vendt på grillen giver dem en rigtig god og lækker grill smag som passer perfekt til grillet fisk, fjerkræ, kød, eller som en skøn en salat.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Grill, Tilbehør, Salat, Grøntsager
Køkken: Dansk, Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 hjertesalater eller små spidskål
  • Olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

  • Skyl hjertesalaterne og dub dem tørre.
  • Del dem på langs og smør skærefladen med olivenolie og drys dem med salt.
  • Start grillen op, og grill hjertesalaterne over direkte varme med skærefladen nedad i ca. 1 minut.
  • Placer dem dernæst over indirekte varme i ca. 3 – 4 minutter.

Noter

Server dem sammen med en mormordressing og som tilbehør til f.eks. fisk, kylling, kød eller som en forret med brød til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Andre grillede salater

Er du ikke til de små hjertesalater eller vil forsøge, at grille andre former for bladgrønt, kan jeg anbefale nye og små spidskål, hvor man bruger samme metode.
Som et andet alternativ kan jeg sagtens forestille mig, at et grillet hjertesalat skåret i mindre stykker i en blandet salat vil gøre underværker.

Hjertesalat som er grillet

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!