ForsideDesserterHavtorn Sorbet

Kommentarer

Havtorn Sorbet — 9 kommentarer

  1. Pingback: Chocolate Stout is | GASTROmad

  2. Hvis man laver to slags is, er det så for lidt hvis jeg har 160 gram til 5 mand? – altså kun en lille klat som du også har. Har ikke kunne finde mere end 160 gram.

    • Jeg lavede det til 6 personer en nytårs aften, hvor jeg fulgte opskriften selve opskriften. Dvs. 150 g havtorn. Der var lidt tilovers af havtorn sorbeten, men anretningen var en “klat” af hver is til hver, hvor stout isen er ret tung. Havtorn sorbeten er syrlig og vil også kunne gå fint til en god vaniljeis, der f.eks. var mere af.

    • Der bliver jeg lidt usikker, da havtorn ikke indeholder så meget væske som appelsin. Jeg vil foreslå dig, at bruge følgende opskrift som passer ca. til en 1/4 liter:
      Sukkerlage:
      3 dl vand
      300 g sukker
      65 g flydende glukose

      Saften fra 2 appelsiner
      1½ dl sukkerlage
      1½ dl vand
      Smages til med citronsaft.

      Hvis du ønsker din sorbet mere luftig tilsætter du under indfrysningen ½ spsk. stivpisket æggehvide tilsat til flormelis. Dog kan det ændre på smagen.
      Ps. Hvis du ikke har en ismaskine er det en god ide, at tage din sorbet ud et par gange og give den tur med elpiskeren.
      Rigtig godt nytår

      Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen