og

Hylden blomstrer fra Skt. Hans og 4 – 6 uger frem. Der hvor den står med sine smukke hvide blomster bliver man næsten beruset af hyldeduften. Jeg har samlet fire forskellige opskrifter på, hvad man kan bruge hyldeblomster til. Disse er hyldeblomsteddike, hyldblomstsaft, hyldeblomstsalt og hyldeblomstsukker.

Hyld

Hyldeblomsteddike:

Hyldeblomsteddike er rigtig god til saucer, marinader, dressinger eller hvad du ellers synes en eddike af hyld vil passe godt til. Med tiden får eddiken en kraftigere og rundere hyldesmag.

Hyldeeddike

Ingredienser:

  • 1 flaske fransk Æblecidereddike.
  • 10 – 15 hyldeblomstskærme.
  • 6 Hele peberkorn.

Fremgangsmåde:

Opvarm eddike og peberkorn langsom til 55 grader. Pluk hyldeblomsterne af stilkene, og kom dem i eddiken. Lad det afkøle, og kom eddiken på sterile flasker. Lad det stå et par døgn inden brug. Hyldesmagen bliver tydeligere jo længere tid det står.

Hyldesblomstsalt:

Hyldeblomstsalt er jeg blevet helt vild med. Jeg bruger som en rub til f.eks. kylling, fisk eller lam, hvor kødet får en anelse hyldesmag.

Hyldeblomst salt

Ingredienser:

  • 100 g havsalt eller groft salt.
  • 5 – 10 hyldeblomstskærme.

Fremgangsmåde: Pluk blomsterne af stilkene. Bland salt og blomster, som kommes i tætte beholdere.

Hyldeblomstsukker:

Du bør prøve hyldeblomstsukker ovenpå nye friskplukkede danske jordbær eller sammen med en rabarberkompot. Sukkeret får en utrolig skøn duft af hyld, som man bliver helt afhængig af.

Hylde sukker & salt

Ingredienser:

  •  100 g havsalt eller groft salt.
  • 5 – 10 hyldeblomstskærme.

Fremgangsmåde: Pluk blomsterne af stilkene. Bland sukker og blomster, som kommes i tætte beholdere.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!