og

Italienske kødboller i tomatsauce

af | 28. aug 2015 | Hovedretter, Okse - Kalvekød, Opskrifter, Pasta - Ris

Kødboller i tomatsauce med pasta

Kødboller i tomatsauce med tagliatelle er en ægte italiensk klassisk pastaret.

Selv om retten måske er mere kendt fra Walt Disneys tegnefilm, Lady og Vagabonden, hvor Vagabonden galant skubber den sidste kødbolle over til Lady. Udover at Polpette di vitello al sugo er gjort til en en klassiker pga. en tegnefilm, smager retten super godt, især når tomatsaucen er veltilberedt.

Jeg har valgt, at købe en rigtig god tagliatelle lavet på æg, og som kun skulle koge i 1½ minut. Du kan selvfølgelig lave din egen tagliatelle ved, at bruge min grund opskrift på pasta.

Er det også nødvendigt, at bruge pastatypen tagliatelle?
Man kan sagtens serverer en spaghetti til kødbollerne, eller den pasta type man bedst kan lide.
Jeg har i denne opskrift forsøgt, at bruge den pastatype der er mest traditionel i forhold til denne ret.

Prøv også: Spaghetti Bolognese // Spaghetti alla Puttanesca // Hjemmelavet Tagliatelle

Kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i lækker tomatsauce
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Oksekød, Pasta
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 47 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Tomatsauce:

  • 3 fed hakket hvidløg
  • 1 stk. løg skåret i tern
  • 2 ds. flåede tomater eller passata
  • ½ dl. grappa kan udelades
  • dl. hvidvin
  • 1 dl. fløde
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • Friske basilikumblade
  • 1 dl. ristede pinjekerner
  • Sorte oliven

Kødboller:

  • 500 g hakket kalv eller kalv & flæsk
  • 1 stk. æg
  • ½ – 1 dl. rasp
  • 1/4 dl. mælk
  • 75 g revet parmesanost
  • 1 – 2 stk. hakket fed hvidløg
  • 3 spsk. hakket bredbladet persille
  • ½ spsk. revet citronskal
  • Salt og peber

Sådan gør du

Tomatsauce:

  • Sauter hvidløg og løg ved middelvarme indtil de bliver glasklare. Tilsæt grappaen, sluk for emhætten og sæt ild til alkoholen. Når alkoholen er fordampet tilsættes tomatpuréen, som røres sammen med løgene i et par minutter.
  • Hæld hvidvinen ved som koges lidt ind, inden de flåede tomater tilsættes.
  • Smag til med salt og peber.
  • Lad nu tomatsaucen simre i en times tid inden fløden hældes i, og kødbollerne tilsættes.

Kødboller:

  • Rør farsen med æg, mælk, parmesanost, hvidløg, persillen og halvdelen af raspen. Såfremt farsen er for våd tilsættes mere rasp.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kødbollerne kommes i den varme tomatsauce og simrer med i 20 – 30 minutter inden servering.

Noter

Ved servering drysses retten med sorte oliven, ristede pinjekerner og friske basilikumblade. Stil en parmesanost på bordet så dine gæster selv kan rive frisk parmesan over retten.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Med tiden er jeg kommet frem til, at tomatsaucen i mange italienske retter er meget afgørende for rettens smag. Jo længere tid saucen simrer, jo bedre smager den. Ind i mellem kan det herhjemme gå lidt stærkt med, at lave en god tomat sauce eller pasta sauce.

Mit tip er, at hvis man aftenen inden har tid og overskud til få startet op på saucen til denne opskrift på kødboller i tomatsauce, er man kommet rigtig langt. Især når denne opskrift på kødboller i tomatsauce med pasta, er noget af det mest lækre du kan forestille dig.

Kødbollerne kan man lave samme dag retten skal serveres. Når tilberedningen deles op i to dele er der også lidt ekstra tid.

Selv kødbollerne i tomatsauce laves af hakket kalvekød eller kalv og flæsk. Det giver kødbollerne en mere let smag og stuktur der passer utrolig godt til tomatsaucen.

Denne dejlige pastaret kan nemt gemmes til næste dag eller fryses hvis du har en rest tilbage.

Italienske kødboller i tomatsauce med pasta

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Elsebeth

    Stil en HEL Parmesanost på bordet … Ved du, hvor meget sådan en basse vejer?! Vi andre nøjes med at købe en god trekant ad gangen.

    Svar
    • Søren

      Jeg tror du ved hvad jeg mener :-).

      Svar
  2. Jørgen Remod

    Du kan vist ikke helt blive enig med dig selv om hvornår kødbollerne skal i!
    Under tomatsovs står der efter 1 time.
    Under kødboller står der at de skal stå og simre med i 1 time.
    Hvad mener du?

    Svar
    • Søren

      Hej Jørgen
      Det jeg kan se læse er, at kødbollerne skal i når saucen har simret i en time. Jeg har tilrettet, at de skal simre med i 60 minutter til 20 – 30 minutter. Dvs. når saucen har simret i 60 minutter tilsættes kødbollerne som simrer med i 20 – 30 minutter.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
    • Søren

      Mange tak :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Opskrift tomatsuppe | - […] Tomatsuppen er ikke bare god til en let forret, men kan sagtens bruges til hovedret sammen med, et par…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!