og

Jordskokke Suppe – Nytårsappetizer

af | 8. jan 2014 | Appetizer, Forretter, Opskrifter, Supper

Opskrift på jordskokkesuppe

Den første nytåraftens appetizer var en lille jordskokke shot bestående af jordskokke suppe med havtorn sirup i nytårsaften.

Ingredienser:

  • 600 g jordskokker.
  • 1 l hønsefond.
  • 1 løg.
  • 1 fed hvidløg.
  • Piskefløde efter behag.
  • Friske timian kviste.
  • Salt og peber.
  • Havtorn sirup.

Fremgangsmåde:

Skræl jordskokker og hak løg og hvidløg, som koges møre i hønsefonden sammen med timianen i ca. 20 minutter. Når jordskokkerne er kogt møre blendes det hele med en stavblender. Tilsæt dernæst piskefløde efter behag og smag til med salt og peber.

Anretning:

Hæld lidt jordskokke suppe i høje shotsglas og dryp lidt havtorn sirup i. Havtorn siruppen kan erstattes af en grapefrugt glace. Dvs. grapefrugt saft der koges ned til en tyk konsistens.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!