ForsideFondKalvefond

I opskriftssamlingen over fonde er det nu den mørke kalvefonds tur, som er en vigtig ingrediens til den ultimative rødvinssauce. Mange vil måske tænke, at der er for besværligt, at stå og lave en sin egen kalvefond. Men tidsmæssigt passer den sig selv. Et gæt er, at det i alt tager 60 minutters arbejde. Så undskyldninger er der ikke mange af.

Ingredienser til ca. 5 l.:

  • 2 kg. kalveben.
  • 1 -2 gulerødder i skiver.
  • 1 hakket løg.
  • ½ halv knoldselleri i tern.
  • 1 helt hvidløg, hakket.
  • 1 porre i ringe.
  • 2 spsk. tomatpuré.
  • 10 peberkorn.
  • 5 l. vand.
  • Frisk timian.
  • 3 laurbærblade.
  • Salt.

Brun kalvebenene i ovnen i 30 minutter ved 250 grader. Sørg for, at de bliver mørke og så meget af fedtet smelter. Svits grøntsagerne på en pande til de har fået farve. Kom benene og grøntsager i en stor suppe gryde og tilsæt tomatpuré og dernæst de øvrige ingredienser. Lad det hele simre i 10 – 12 timer, inden det stilles til afkøling i 4 timer, eller som jeg gør til dagen efter. Fjerne det øverste lag fedt. Si fonden gennem et klæde. Kog nu fonden yderligere ned til halvdelen. Du kan også koge den så meget ned, at den bliver til sky.

Som nævnt i en af de andre opskrifter om fond, hælder jeg 4 -5 dl. i fryseposer og har på den måde altid noget hjemmelavet fond.

Related posts:


Kommentarer

Kalvefond — 17 kommentarer

  1. Får røde øre – løb tør for fond i fryseren – når jeg så læser dit indlæg….jeg må hellere får bestilt nogle ben 🙂

    Dejligt at mange efterhånden selv laver sin fond.
    En kok viste mig engang at han brændte alle sine grøntsager på varme pander uden fedtstof før han kom dem i sin fond – det skulle give en røget smag og selvfølgelig lidt farve.

    /Erland

  2. Pingback: Kæber der gør lykke | GASTROmad

  3. Pingback: Mortens Andebryster med Butternutblåbær puré. | GASTROmad

  4. Pingback: Hønsefond | GASTROmad

  5. Pingback: Tournedos i Spanske Klæder | GASTROmad

  6. Pingback: Boeuf Bourguignon | GASTROmad

  7. Pingback: Langtidsstegt Kalvecuvette | GASTROmad

  8. Pingback: Røgede Svinekæber | GASTROmad

  9. Vil prøve at lægge mig ud med at lave en kalvefond, det er dog første gang det skal prøves , så jeg kan få lavet en lækker rødvinssauce til nytårsaften .

  10. Pingback: Fyldt svinemørbrad af ramsløg og ost |

  11. Pingback: Chili Con Carne den stærkeste opskrift |

  12. Pingback: Boeuf Bourguignon |

  13. Pingback: Langtidsstegt Kalvecuvette |

  14. Er lidt i tvivl: Koges fond med eller uden låg? Uden koger det jo hurtigere ind, men gør dette noget ved den færdige fond.

    • Fonden simrer med låg i ca. 10 timer. Du kan også nøjes med 6 – 8 timer. Ønsker du den meget kraftig koger du den ind uden låg, efter den er siet.
      Bedste hilsner
      Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen