og

Kammusling og Røg

af | 26. jul 2012 | Eksperimenter, Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Ristet og røget kammusling

Efter en god ferie i både Nordjylland og Nord Italien med gode madoplevelser er det igen tid til et nyt indlæg. Denne forret, Kammusling og røg, ristet kammusling på blomkålspure med havtorn lavede jeg første gang til Skt. Hans, så det er vist på tide, at få den udgivet.

Jeg fik ved samme lejlighed afprøvet et af mine forholdsvis nyere gadget indkøb, en røgpistol, som endnu ikke havde været i brug. Røgpistolen er købt på nettet i Tyskland er nem, at betjene og giver en god effekt samt en anelse røg smag til maden.

Udover, at retten er nem at tilberede er den utrolig velsmagende og lidt blæret med røgen.

Prøv også disse retter: Øldampede Blåmuslinger // Hummer, Kammusling, Havtorn og Kålrabi Kvartet


Kammusling i røg

Ingredienser 4 personer:

  • 4 store kammuslinger. (kan købes ved fiskehandlere).
  • Blomkålspure – tjek linket her.
  • ½ dl. havtornebær.
  • Saften fra en grapefrugt.
  • Pynt: citrontimian blomster, hvidløgspurløgs blomster, salturt, dild eller hvad man ellers har.

Havtorn/Grapefrugt: Havtorn eller saften fra en grapefrugt giver en tilpas syre og lidt bitterhed til både blomkålen og kammuslingen. Jeg har lavet retten med både ren havtorn og med grapefrugt/havtorn. Den kombination jeg finder bedst er den med begge dele, hvilket opskriften derfor er baseret på. Pres grapefrugten og kog saften ned til ca. 1/3 del eller det er tyknet. Pres havtorne bærerne gennem en si og bland det i den varme grapefrugt. Hold det lunt. Du kan selv prøve dig frem og fortæl gerne, hvad du synes der er bedst.

Kammusling: Salt kammuslingerne mindst 2 timer før tilberedning. Når man salter kammuslinger bliver de mere faste i kødet. Steg dem på en MEGET varm pande i MAKSIMUM 1 minut på hver side. Får de for meget dur de ikke. Kammuslinger skal kun have en glaseret overflade og være lune i midten.

Ristet kammusling på blomkålspure

Anretning: Lun fire glas med patentlåg eller lignende. Hæld lidt blomkålspure i bunden af glasset. Dryp lidt havtorn saft ned i pureen og brug en kniv til, at lave orange streger i den hvide blomkålspure. Læg en kammusling i midten og pynt med det du har. Fyld røgpistolen, pust røg i glasset og luk låget.

Når glasene serveres fyldt med røg kan gæsterne ikke se, hvad det er de får serveret, hvilket giver lidt ekstra til effekten.

Blomkålspure med salturt

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

10 Kommentarer

  1. Sjønne

    Elsker blomkål/skaldyr kombinationen, det duer bare!

    Utrolig flot servering du har lavet der, og det er altid en showstopper med røg! 😉

    Svar
    • Søren

      Takker. Jeg var faktisk overrasket over, at den lille smule røg gav røgsmag til retten. :-).

      Svar
      • Sjønne

        Ja, med nogle ting skal der ikke røg omkring så længe før det giver smag. Min erfaring er at “tørre” emner tager bedst imod – dvs. puréer og glaserede ting tager mindre i mod røgen end f.eks et stykke kød eller fisk.

        Svar
        • Søren

          Det var jeg ikke klar over, at tørre emner tager bedst imod.

          Svar
    • Søren

      Jeg har røget kammuslinger i en af de små rygeovne. De fik en røget overflade, som var super skøn. Forsøg dig endelig med havtorn.
      Lige over
      /Søren

      Svar
  2. Connie Borgen

    Hej Søren.
    Vi er klar med dit blæksprutteblæk.
    Så du giver lige lyd når du kommer forbi og henter det 🙂
    Ciao

    Svar
    • Søren

      Hej Connie
      Lyder super og tak :-). Hvis du er hjemme onsdag sidst på eftermiddagen kan jeg komme forbi der?
      /Søren

      Svar
  3. Claus

    Hej Søren,

    Den røgpistol du bruger er det den samme som denne smoke-set eller er det “the smoking gun”?

    Svar
    • Søren

      Hej Claus
      Det er den. Der følger lidt fint flis med i købet.
      /Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Salturt på Fanø | Mad i Danmark - [...] Kammuslinger og Røg [...]
  2. Dybstegt Salturt | GASTROmad - […] Kammuslinger og røg. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!