og

Ketchup – Den hjemmelavede

af | 28. jun 2013 | Opskrifter, Saucer, Syltning - Fermentering - konservering

Tomater til hjemmelavet ketchup

Hjemmelavet ketchup hører til sommerens grillaftener, og er lige til at gå i gang med uden store vanskeligheder. Jeg har til denne ketchup valgt, at røge 2/3 af tomaterne for, at give ketchup´en en naturlig røget smag. Det kan selvfølgelig udelades, og bare bruge tomaterne som de er.

Læs om: Romesco Sauce

Ingredienser:

  • 1 kg friske tomater.
  • 2 hele løg.
  • 3 fed hvidløg.
  • 1 æble.
  • 1 pebersnack.
  • 4 hele nelliker.
  • 1 hel stjerneanis.
  • 1 stk. hel kanel af ca. 5 cm.
  • 100 g rørsukker.
  • ½ dl. æblecidereddike.
  • ½ dl. balsamicoeddike.
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

  • Røgede Tomater: Til den røgede version bruges 600 g tomater. Fjern stilken fra tomaterne. Varm en ½ – 2/3 grillstarter op. Hæld kullene i hver side af grillen. Kom tomaterne på en grøntsagsbakke eller alubakke (brug evt. noget bagepapir med huller i, så de ikke ssætter sig fast på bakken). Kom noget røgsmuld eller røgspånder på kullene, eller i en bakke som placeres direkte ovenpå kullene i den ene side. Man kan også brug en røgbakke fra Smoke It All. Når det begynder, at ryge lukkes det øverste spjæld næsten helt i. Lad dem røge i ca. 30 – 45 minutter, hvilket afhænger af størrelse og hvor meget de falder sammen.
  • Resten: Fjern kernerne fra æblet og pebersnacken, skræl løget og hvidløgsfedene og skær alle fire ingredienser i tern. Kom det i en gryde med de øvrige ingredienser og tomaterne, som skal simre i en times tid. Blend derefter det hele og si det. Kom det igen tilbage i gryden, hvor det simrer i ½ time. Det kan koges yderligere ind til en tykkere konsistens.

Vask nogen henkognings glas eller flasker i kogene vand og skyld dem i enten atamon eller spiritus, hvorefter ketchup´en hældes på.

Opskrift på hjemmelavet Tomatketchup

Opskrift på Kethcup

Og så en god grillet pølle.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!