Khade Masale Ka Gosht – lam og hele krydderier

Denne Indiske ret kan næsten komme på højde med Vindaloe i chili styrke. Man kan nøjes med lidt færre chilier end de 16 opskriften har. Men under alle omstændigheder er det en utrolig velsmagende indisk lammeret. Til retten lavede jeg en thailandsk inspireret agurkesalat, hvis syrlighed falder i god tråd med Khade Masale Ka Gosht.


Ingredienser:

  • 750 – 1000 g. Lammekød i tern. Kan også bruge kalvekød.
  • 3/4 dl. Ghee (klaret smør). Kan udelades.
  • 1½ dl. hakket løg.
  • 5 tsk. revet hvidløg.
  • 5 tsk. revet ingefær.
  • 12 grønne hakkede chilier. (jeg brugte 3 grønne)
  • 2½ tsk. Koriander frø.
  • 4 hele røde chilier. (jeg brugte 1 rød)
  • 1½ tsk. sorte peberkorn.
  • 1 tsk. kommen frø (mortet).
  • 1 tsk. sorte kommen frø (mortet).
  • 2 – 3 dl. yoghurt.
  • 2 dl. hakkede tomater eller 1 dåsede flåede tomater.
  • 2½ vand.
  • Hele krydderier:
    • 3 grønne kardemomme kapsler.
    • 3 sorte kardemomme kapsler.
    • 5 nelliker.
    • 1 hel kanelstang, helst ægte kanel som kan fås i asiatiske forretninger.
    • 1 laurbærblad.
    • Knivspids revet muskatblomme.
  • Salt.
  • 1 agurk.
  • 1 rødløg.
  • ½ dl. risvineddike.
  • ½ dl. vand.
  • 1/4 dl. palmesukker eller rørsukker.
  • Salt.

Tilbered først agurkesalaten. Varm risvineddiken, vand og palmesukker op til sukkeret er opløst. Stil til afkøling. Halver agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær den i skiver. Halver løget og skær dette i skiver. Hæld lagen over agurkerne og løgene og lad det stå i mindst en time inden servering.

Til Khade masale ka gosht skæres først lammet i tern. Mort koriander frøene, de røde chilier, sort og almindelig kommenfrø og peberkornene. Varm dernæst gheen eller noget olie i en gryde og sauter de hele krydderier over middel varme indtil de begynder, at sprutte. Tilsæt nu løg og svits dem gyldne. Dernæst tilsættes hvidløg, ingefær og de hakkede grønne chilier, som sauteres i 2 min., hvorefter lammet tilsættes sammen med de mortede krydderier. Fjerne gryden fra varmen og tilsæt yoghurt, tomater og vand. Smag til med salt. Lad det simre i 1½ time ved svag varme.

Server med Naan brød, basmati ris, agurkesalaten og en god chutney. Sørg for, at der er hele krydderier på tallerknen.

Print Friendly

Related posts:


Kommentarer

Khade Masale Ka Gosht – lam og hele krydderier — 1 kommentar

  1. Pingback: Beouf Stroganoff | GASTROmad

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen