og

Små kødboller svøbt i citronblad

af | 5. aug 2014 | Anmeldelser, Forretter, Grill - BBQ, Hovedretter, Okse - Kalvekød

Smør grillede kødboller

Små kødboller svøbt i citronblad, “Polpette nella foglia di limone” er den anden ret jeg har lavet fra bogen Antipasti, Cicchetti og andre italienske småretter. De små kødboller, som i følge opskriften kan laves med hakket oksekød, kalvekød, kalkun eller kylling er proppet med revet parmesanost. En utrolig lækker mundfuld, som både kan serveres som antipasti, forret eller hovedret. Jeg valgte, at bruge hakket oksekød, men kunne ikke skaffe friske citronblade, hvilket jeg ikke tror betød det store, da jeg kom revet citronskal og citronsaft over kødbollerne efter tilberedningen.

Prøv også: Små blæksprutter i tomatsauce

Ingredienser:

  • 425 g hakket okse, kalv, kalkun eller kylling.
  • 75 g rasp.
  • 125 g fintrevet parmesanost.
  • 1 æg.
  • 3 spsk hakket bredbladet persille.
  • ½ vinglas (½ dl koldt vand).
  • 1 tsk citronskal til pynt.
  • 24 citronblade (kan erstattes med skallen og saften fra 1 – 2 citroner).
  • Olivenolie.
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

Ælt kød, rasp, ost, æg, salt, peber og persille sammen. Rør derefter vandet i lidt ad gangen. Ælt farsen færdig med hænderne og form den derefter til små boller og tryk dem en smule. Læg bollen mellem to citronblade og sæt dem fast med cocktailpinde. Grill dem derefter indirekte på grillen indtil bladene begynder, at forkulle. Jeg brugte ikke blade og grillede dem først direkte, hvorefter de blev færdiggrillet indirekte i ca. 5 minutter.

Server bollerne i et fad, hvor de drysses med lidt olivenolie og citronskal. Såfremt du ikke kan få fat på citronblade drysses de med yderligere citronsaft og skal lige efter tilberedning.

Italienske kødboller svøbt i citronblade

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!