og

Kold agurkesuppe

af | 12. aug 2014 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter, Supper

Opskrift på kold agurkesuppe

Denne kolde agurkesuppe med masser af frisk mynte og ceviche af torsk passer rigtig godt som en frisk forret. Især i disse varme måneder. Retten kan sagtens laves uden torsk. Her i huset har vi nydt den flere gange, hvor vejret har været varmt. Det gode ved suppen er, at den kan holde sig i et par dage, og fortsat smager fantastisk.

Prøv andre dejlige supper: Spansk Gazpacho Suppe // Kold Aspargessuppe

Kold agurkesuppe

Kold agurkesuppe

Denne kolde agurkesuppe med masser af frisk mynte og ceviche af torsk passer rigtig godt som en frisk forret.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Fisk, Suppe
Køkken: Dansk, Sydamerikansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Ceviche af torsk

  • 150 g frisk torskefilet uden ben
  • Saften fra en citron
  • Dildskærme
  • Salt

Agurkesuppe

  • 2 agurker
  • 1 stor dusk mynte
  • 1 løg
  • 2 dl. vand
  • 1 l youghurt
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

Ceviche af torsk

  • Salt torsken et par timer i forvejen.
  • Når den har stået på køl i et par timer, skæres den i tynde skiver, som overhældes med saften fra citronen og drysses med dildskærme, som stilles på køl i ca. 1 time.
  • Syren i citronsaften tilbereder torsken.

Agurkesuppe

  • Skræl agurken og skær den i større stykker, som saltes med 1 tsk. groft salt. Lad det trække i 15 minutter, hvorefter de blendes med mynten, løget, vand og yoghurt til en passende konsistens.
  • Ved anretning kommes torske cevichen ovenpå suppen, som pyntes med f.eks. mynteblade og som jeg har gjort med salturt.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Ceviche

Kold agurkesuppe

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!