og

Koldskål Den Hjemmelavede

af | 19. jul 2016 | Desserter, Opskrifter, Sommer

Opskrift på koldskål

Koldskål af kærnemælk hører til hver sommer, hvor vejret får et par nøk opad. Har du lavet din egen? Hvis ikke giver jeg et bud på, hvor nemt det i virkeligheden er. Smagen er desuden noget man ikke kan sammenligne med købe koldskål, da den hjemmelavede overgår enhver købt.

Opskrift på hjemmelavet koldskål

En ægte hjemmelavet koldskål består for mig af fire ting. Æggeblommer, rørsukker, kærnemælk og yoghurt. Jeg bruger desuden korn fra en halv vaniljestang, men det kan man undlade.

Når man nu bruger omkring 15 minutter på, at lave sin egen hjemmelavet koldskål kan man lige så godt smide stykker af skive skårne jordbær i sammen med ristede havreflager. Og på en varm sommeraften kan det næsten ikke blive mere sommerligt. Jeg synes, at de ristede havreflager gør sig rigtig godt til koldskålen i stedet for de almindelige kammerjunker, som ind i mellem bliver lidt for meget. Havreflagerne og jordbærerne er også lidt mere sunde end de kalorietunge kammerjunker.

I min opskrift bruger jeg udover de klassiske ingredienser også skallen fra en citron for at give koldskålen lidt naturlig syre.

Har du prøvet disse desserter?:  Hjemmelavet Øllebrød med Rabarber // Gammeldaws Rødgrød med Fløde // Koldskålen som Dessert

Koldskål Den Hjemmelavede

Hjemmelavet koldskål kan ikke kan sammenlignes med købe koldskål, da den hjemmelavede smager langt bedre end den købte.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Koldskål

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 rørsukker eller sukker
  • ½ vaniljestang
  • ½ l. kærnemælk
  • ½ l. yoghurt
  • Skallen fra en økologisk eller usprøjtet citron
  • Saften fra ½ citron
  • 1 bakke jordbær

Ristede havreflager

  • 3 dl. havregryn
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. smør
  • 1 nip salt

Sådan gør du

Koldskål

  • Del vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem med lidt sukker for, at løsne kornene.
  • Kom sukker, vaniljekorn og æggeblommer i en skål.
  • Pisk det til en lys æggesnaps og indtil det meste af sukkeret er opløst.
  • Hæld dernæst kærnemælken i, mens der fortsat piskes, og til sidst yoghurten.
  • Kom citronskal og citronsaft i, og smag til om der skal mere citron i efter ens egen smag.
  • Fjern stilken fra jordbærerne, som skæres i skiver, og serveres sammen med koldskålen.

Ristede havreflager

  • Rist havregrynene på en middelvarm pande. Pas på de ikke bliver for sorte.
  • Når de er nogenlunde ristede kommes først honning ved, hvor der røres rundt og dernæst smørret.
  • Tilsæt til sidst salt.

Noter

Hjemmelavet koldskål kan holde sig i køleskabet ca. 3 – 4 dage.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Når koldskålen er lavet kan man altid stille resten i køleskabet, hvis der altså er en eneste dråbe tilbage. Havreflagerne kan også holde sig i en lufttæt beholder et par uger. Så alt i alt en ren win win situation. En hjemmelavet kærnemælks koldskål kan holde sig et par dage i køleskabet. Det er altid en god ide, at dufte til den for, at se om den måske er blevet sur.

Jeg kan kun forestille mig, at børnene i rigtig mange familier gerne vil være med til, at piske koldskålen sammen, skære jordbærerne i skiver og bagefter spise det.

Skålen er venligst udlånt af Maude – Retro & Vintage.

Hjemmelavet koldskål

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Frederikke

    For meget sukker – halvdelen er nok. Ellers en fin opskrift!

    Svar
    • Søren

      Hej Frederikke
      Fint, at du bruger halvt så meget, smag og behag :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!