og

Lammekrone med årstidens grøntsager

af | 11. mar 2016 | Grøntsager, Hovedretter, Lam, Opskrifter

Lammekrone med årstidens grøntsager

Lammekronen er fra rygstykket på lammet, og et af de møreste stykker på lammet.

Påsken står snart for døren, og hos rigtig mange er der tradition med lam til påskemiddagen. Det mest almindelige stykke lam hos mange er lammekølle, hvilket også smager super godt. Der er dog rigtig mange andre gode udskæringer på lammet, og jeg har derfor valgt, at vise i denne opskrift, hvordan man kan bruge lammekrone.

Hvad er lammekrone?

Lammekrone er en udskæring fra ryggen på lammet, og noget af det møreste lammekød. Kronen kan skæres ud i koteletter, eller tilberedes hel og dernæst skæres ud, hvor man bruger benet som skaft. Kronen smager afsindig godt, og er lige så nem, at tilberede som en kølle. Prisen er dog lidt højere end en lammekølle, da kødet er noget bedre og smager vanvittigt godt.

Opskrift på lammekrone

Opskrift på lammekrone er meget enkelt og nem, og du får et stykke lammekød der med garanti er utrolig mørt. Når kødet på benene er skåret fra, snøres kødet op med kødsnor. På den måde sikres en ensartet tilberedning af kødet. Kødet brunes først af på en pande, hvorefter det placeres ovenpå de rodfrugter eller grøntsager der har været i ovnen i lidt tid forinden.

En tilberedning der minder om den dejlige lammekølle metode, som placeres ovenpå kartoflerne.

Prøv også disse opskrifter: Grillet Lammefilet // Lammeculotte i Safran // Tagine fra Marokko

Lammekrone med årstidens grøntsager

Lammekronen kommer fra rygstykket, og er et af de bedste og møreste stykker på lammet.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dansk
Køkken: Lam
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Lammekrone

  • 1 – 2 lammekroner alt efter størrelse
  • Olivenolie
  • 2 tsk. frisk eller tørret rosmarin
  • Ramsløgssalt kan erstattes af flagesalt

Rodfrugter

  • 5 gulerødder evt. i forskellige farver
  • 4 – 8 små bolsjebeder eller almindelige rødbeder
  • 1 knoldselleri
  • 8 cherrytomater
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 10 timiankviste
  • Evt. 10 ramsløgsblade hvis det kan skaffes.
  • Olivenolie

Sådan gør du

Rodfrugter

  • Skræl rodfrugterne, som skæres i mindre uens stykker.
  • Skræl løg og hvidløg. Løgene skæres i både, og hvidløget skæres i skiver.
  • Vend rodfrugter, løg og hvidløg i lidt olivenolie og fint hakket ramsløg. Læg dem i et ildfast fad, og sammen med timianstilke.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i 45 minutter.

Lammekronen

  • Fjern kødet der sidder mellem benene, gem det til en gryderet.
  • Snør kronen sammen som vist på billedet for, at den får en ens overflade.
  • Smør lidt olivenolie på overfladen og drys med rosmarin og ramsløgssalt.
  • Brun lammekronen på en pande på alle sider ved høj varme.
  • Når rodfrugterne har været i ovnen i 20 minutter lægges lammekronen oven på dem.
  • Lad lammekronen stege færdig i ca. 20 – 25 minutter eller indtil den har en kernetemperatur på 56 grader for rød og 62 grader for rosa.
  • Når den er færdig tages den ud og hviler med stanniol over i 10 minutter inden den skæres i skiver.

Noter

Lammekrone kan man idag købe i langt de fleste større supermarkeder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Forskellige rodfrugter

Jeg har som tilbehør brugt de rodfrugter og grønt der er på nuværende tidspunkt af året. Der var stadig farvede gulerødder, rødbeder og knoldselleri, hvilket blev til en lækker kombination til lammet. Du kan vælge at bruge andet grønt som f.eks. squash, auberginer o.lign.

Snørret lammekrone

Hvis du vælger, at bruge squash, auberginer og lignende grøntsager skal du være obs. på, at de tager omkring 20 minutter, at tilberede i ovnen.

Brunet lammekød

Snør lammekronen så den holdes på plads og er pæn når den udskæres.

Lam i ovn

Jeg er sikker på, at ens gæster vil juble når en hel krone smækkes på bordet, og skæres ud i passende skiver.

Udskåret lammekrone

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!