ForsideBagværkLeverpostej

Kommentarer

Leverpostej — 12 kommentarer

  1. ja – så fik jeg dårlig samvittighed – havde regnet med at KØBE leverpostej til julefrokosten – nu må jeg hellere lave nogle selv 🙂 Måske med lidt allehånde.
    Laver du også medister ?

    /Erland

    • Hvis du skulle købe håber jeg det er ved slagteren :-).
      Bruger du normalt allehånde i din? Har du prøvet med ansjoser, hvilket jeg tidligere har men var ikke helt vild med det.

      Jeg har ikke lavet medister, men skal i det nye år lave engelske pølser.
      /Søren

      • Kun ganske lidt allehånde. Har altid meget på lager da jeg bruger ret meget til rullepølse som jeg laver ret tit.
        Ansjoser bruger jeg altid i leverpostej og så holder jeg igen på saltet. Når man så køber ansjoser får man altid nogle i overskud – så er de dejlige sammen med kyllingelever og på et stykke ristet brød – absolut ingen fotogen ret 🙂 men smager godt

        • Lyder godt med kyllingeleveren og ansjoserne. Jeg må vist have afprøvet lidt nyt med allehånden. Jeg bruger allehånden i mange gryderetter sammen med ex. enebær.
          Til denne opskrift havde jeg taget billeder af den rå leverpostej, men valgte ikke at lægge det på :-).

  2. Hold da op, nu går de retro på gastromad. Det ser lækkert ud. jo hos min familie er det eddikemarinerede sild der bl.a. er det store og så min fars sylte, som der typisk er mørbrad i 🙂 typisk ikke noget fra hovedet på svinet i alt fald!

  3. Pingback: Jule opskrifter | GASTROmad

  4. Pingback: Påskebordet - Opskrifter, Lam, Påske |

  5. Som din mormor lavede min mor altid leverpostej på slump, så konsistensen kunne ofte falde forskelligt ud. Jeg laver kun efter min opskrift, som dog er ændret noget gennem 50 års helårlig produktion. De sidste 25 år har jeg brugt 1 kg lever, 500 g spæk og 350 g skinkekød. Kødet gør, at leverpostejen altid har den samme konsistens; før i tiden tabte jeg altid en pæn slat piskefløde og sødmælk i farsen. Da vi spiser den samme hver dag hele året, bruger jeg kun letmælk og spækket blev nedsat fra 1 kg til 500 g. Det har faktisk ikke ændret på smag og konsistens, at den indeholder væsentligt mindre fedt, og jeg smører aldrig formene mere. Jeg synes, det gælder om at spare på fedtet, ikke mindst der, hvor det ikke påvirker smagen.

    • Tak for et rigtig godt input til en knap så fed leverpostej, som jeg skal have prøvet. Har du forsøgt med skummetmælk, i stedet for letmælk?
      Glædelig jul og godt nytår.
      Søren

  6. Jeg har aldrig prøvet at bruge skummetmælk; skulle jeg det, ville jeg bruge den biodynamiske Gårdmælk 0,5% fra Naturmælk, som er min søns mælk – han siger, at jeg såmænd ikke ville savne min letmælk til morgenmaden! Han tror, at man sagtens ville kunne bruge vand, men så mener jeg, at man skal bruge suppe/bouillon i stedet. Min søn handler i min fryser, og han kan ikke undvære min leverpostej; måske fordi jeg begyndte at lave det hele tiden, da han blev født for 50 år siden – jeg ville vide, hvad der var i ’sådan en’. Min tidligere, meget fine, slagter sagde til mig, at han syntes, der var godt fundet på, og at han ville anbefale sin bror også at putte skinkekød i, for han havde klaget over, at hans leverpostejer faldt forskelligt ud – det gør de ikke mere! Som så meget andet sker fornyelser i køkkenet, fordi man lige står med ‘noget’ – jeg stod tilbage med en god håndfuld hakket skinkekød efter at have lavet karbonader – så den røg i leverpostejfarsen, som jeg skulle i gang med bagefter. Mine børn og jeg spiser ikke ost; hos os hører leverpostejen altid til på morgenbordet (sammen med et ‘læs’ danske agurkeskiver). Derfor laver jeg den meget neutral, godt med hakket løg, lidt sukker, salter og pebrer godt, så man ikke har brug for at putte oven på brødet. I mange år var det sen aftenarbejde at lave det, så jeg glemte engang i farten at smøre formene og fandt derved ud af, at det slet ikke var nødvendigt! I mit hus skal en leverpostej højst blive fire dage gammel; den – og anden mad – står ALDRIG og lumrer inde på spisebordet. Min søn bor også alene, så formene er kun på 250 ml. Det eneste sted nord og syd for grænsen, man kan købe dem i dag, er hos Metro. Desvære kan man kun købe låg til 500 ml, så jeg tegner og klipper egnede låg! Det er de underligste ting supermarkederne tager ud af deres sortiment. Jeg kan da ikke være den eneste, der selv laver leverpostej, selv om ingen fatter, at jeg gider. Jeg hader ordet ‘gider’ – er der to forme tilbage i fryseren, bliver der bestilt hos slagteren til en ny portion. Vil man have noget ordentlig mad og kende indholdet, må man lave det selv, holder jeg på. I dag bekymrer folk sig mere om, hvad de spiser mellem jul og nytår – jeg bekymrer mig om, hvad jeg spiser mellem nytår og jul.
    Glædelig jul og godt nyt år!

  7. Pingback: Rullepølse Den Hjemmelavede |

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen