og

Madbrød

af | 5. apr 2016 | Bagning, Opskrifter, Tilbehør

Opskrift på madbrød med krydderurter

Der er ikke noget som et godt madbrød der har den perfekte sprøde skorpe, fylde og smag.

Jeg har leget lidt med denne brødopskrift til et lækkert madbrød, hvor der tilsættes friske krydderurter som rosmarin og salvie på selve dejen inden det bages. Krydderurterne giver brødet en skøn smag af krydderurter, som samtidig ser flot ud, når det skæres ud. Man vælger selv hvilket krydderurter man vil bruge. Det kan også helt udelades og så har man stadig et lækkert brød med bid.

Brødet kan bruges som decideret madbrød til en god gryderet som Daube, Chili Con Carne eller en god Aioli. Madbrødet smager også virkelig skønt som frokost brød, da det er fyldt af sunde kerner. Jeg er sikker på, at ens familie og gæster bliver helt vilde med brødet.

Brødet er samtidig nemt at lave og smager utrolig godt. Jeg har ladet dejen hæve i køleskabet i 24 timer, hvilket giver det perfekt sprød skorpe og luftig kerne.

Opskrifter på Brød: Ølandsbrød // Foccacia Brød

Brød med krydderurter

Madbrød

Du kan bruge dejen til hele brød, boller eller flutes.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Bagværk, tilbehør, opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 450 g manitoba hvedemel eller hvedemel
  • 150 g. groft mel f.eks. fuldkornsmel
  • 10 g. gær
  • 1 spsk. salt
  • 6 dl. koldt vand
  • Frisk rosmarin og salvie

Sådan gør du

  • Opløs gæret i vandet.
  • Hæld alle ingredienser på nær gær og vand i en røremaskine.
  • Start røremaskinen ved lav hastighed, og hæld langsomt vandet i.
  • Når dejen efter et par minutter begynder, at samles sættes hastigheden på maksimum i 15 – 20 minutter, indtil dejen slipper.
  • Stil dejen i køleskabet i minimum 12 timer, gerne mere, hvor den hæver.
  • Efter hævning tages dejen ud af køleskabet, som stilles i stuetemperatur i 1 – 2 timer før den bages.
  • Eftersom dejen er meget fugtig bør man bruge en dejskraber til, at hælde dejen ud på en bageplade. Jeg har brugt en fluteform, hvor jeg først har lagt friske rosmarin og salvie grene inden jeg skraber dejen ud på formen.
  • Drys lidt flagesalt over dejen.
  • Bag brødet på 250 i en forvarmet oven i 15 – 20 minutter.

Noter

Brødet kan sagtens fryses.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Sådan laves et madbrød

I selve opskriften har jeg brugt to meltyper. Den ene som du kan se er fuldkorns speltmel og den anden manitoba hvedemel. Der er tilsat lidt over 1/4 del fuldkornsmel i forhold til hvedemelet. Manitoba hvedemel gør selve dejen mere elastisk, hvilket i denne opskrift er en fordel pga. mængden af fuldkornsmel.

Ingredienser til mad brød

Selve dejen er meget lind og derfor valgte jeg at placere den i ovale forme. Har du ikke forme kan du sagtens forme dejen ved at tilsætte lidt mere mel.

Dej

Jeg lagde flere blade af salvie og rosmarin på bagepapiret inden dejen kom på. Aromaen fra krydderurterne giver smag til selve brødet når det er bagt.

Nybagt madbrød

Fjern det nybagte brød fra formene som placeres på en rist indtil de er kølet ned.

Brød med krydderurter

Som du kan se har krydderurterne sat sig rigtig fint i selve brødet, og de desuden sprøde.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. per

    Hej Søren – madbrød med 600 g mel og 6 dl vand – jeg tror det er en tastefejl af en slags. Det bliver ikke til dej. Mvh Per

    Svar
    • Søren

      Hej Per
      Så vidt jeg husker er den god nok.
      Jeg har et par sprøgsmål for, at kunne give dig et ordentlig svar.
      Har du brugt 150 g. fuldkornsmel som der står i opskriften, da det er ret vigtig for konsistensen?
      Selve dejen er meget lind/fugtig er ikke til, at forme med hænderne. Jeg brugte en form, hvor jeg hældte dejen op i. Man kan ane på billedet under opskriften, at den er meget lind.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dampet torsk med grønt | - […] opskriften, og lave retten som forret. Dette vil vil passe utrolig godt sammen med et godt stykke madbrød […]
  2. Asparges med æggeblomme | - […] evt. en skive mad brød […]
  3. Steak Sandwich en lækkerbisken | - […] Godt brød f.eks. madbrød […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!