og

Moules Marinières

af | 14. jul 2011 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Moules marinières

Moules Marinières er en vidunderlig ret, som er fantastisk nem at tilberede, der i virkeligheden er dampede blåsmuslinger.

Moules mariniéres eller dampede blåmuslinge opskrift stammer oprindelig fra det nordlige Frankrig og Belgien, afhængig af hvem du spørger. I Belgien og steder i Frankrig er det tradition for, at serverer en stor skål dampede blåmuslinger med de bedste Hjemmelavede pommes frites og en ægte Mayonnaise til. Når man serverer pommes frites til hvidvins dampede blåmuslinger hedder retten Moules Frites.

Opskrift på Moules Marinières

Moules frites eller moules mariniéres opskrift er virkelig hurtig og meget nem at lave. I virkeligheden kræver det kun enkelte grøntsager sammen med blåmuslingerne før man har den bedste skaldyrsret.
Jeg er meget begejstret for nedenstående opskrift, som er baseret på den traditionelle. Denne gang valgte jeg yderligere, at toppe den med nyplukkede Strandportulak, som jeg kort forinden blancherede ultra kort. Man kan altid komme andet ovenpå hvis man ønsker det.

Læs Om: Texanske Muslinger // Muslinger i Karrysauce

Dampede blåmuslinger moules marinières

Moules Marinières

Moules Marinières er en vidunderlig ret, som er fantastisk nem at tilberede. Desuden koster den ikke en formue.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk, Skaldyr, Hovedret, Forret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 -1½ kg. friske blåmuslinger
  • 1 fint hakket skalotteløg
  • 1 – 2 fint hakket fed hvidløg
  • 1 Fint hakket gulerod
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 garni frisk timian
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Først skylles alle blåmuslingerne grundigt og evt. skæg fjernes, det som sidder i kanten af muslingerne. De muslinger som ikke er lukket bankes let på en kant eller noget hårdt. Såfremt de ikke lukker sig kasseres de, da de er døde og uspiselige.
  • Vend grøntsagerne kort i olien, de må ikke tage farve.
  • Kom hvidvinen i, når den koger kommes muslinger og timian i. Nu skal der låg på og lad muslingerne dampe i 5 minutter.
  • Ryst gryden lidt inden de serveres i dybe skåle.
  • Drys den hakkede persille over eller over muslingerne og server med godt brød til.

Noter

Evt. frisk hakket persille til, at drysse over retten når den serveres
Godt brød, eller pommes frites og hjemmelavet mayonnaise.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Som et alternativ kan du i stedet for hvidvin bruge en bitter øl, som jeg brugte i denne opskrift på Øldampede Blåmuslinger. Den må gerne være af typen Pale Ale, Weissbier eller lignende. Du kan ligeledes bruge flere forskellige grøntsager og afslutte moules mariniéres med fløde og montering af smør, så du får en mere suppe lignende væde. Man kan også erstatte blåmuslinger med hjertemuslinger som giver en anden smag, som absolut også er lækker.

De blåmuslinger man kan købe i supermarkederne for ret billige penge, er absolut rigtig gode til denne skaldyrsret.
Diverse supermarkeder har ind i mellem tilbud på 1,5 kg til omkring 45 kroner. Retten koster derfor ikke en formue.

Sammen med andet er den ligeledes mættende. Både som hverdagsmad eller gæstemad. Fiskeforretningernes muslinger er i og for sig ikke bedre end dem fra supermarkederne. Læg dog altid mærke til sidste holdbarhedsdato når du køber blåmuslinger i supermarkeder. Du bør altid være garanteret ret friske skaldyr ved din fiskehandler.

Dampede blåmuslinger moules marinières


Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hangtown Fry | GASTROmad - [...] som fungerede rigtig godt. Jeg havde dagen inden lagt blåsmuslinger til side fra en gang Moules Mariniéres. Hangtown Fry…
  2. Tour de France | GASTROmad - [...] Opskriften kan du ser her. [...]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!