og

Osso Buco med safranrisotto og gremotala er en ægte klassisk italiensk simreret af kalveskank.

Osso Buco med safran risotto og gremolata

Opskrift på Osso Buco

Retten er kan laves både forår, sommer, efterår og vinter. Det kan være med hvidvin som i den oprindelige italienske opskrift, eller rødvin. eller noget helt andet som f.eks øl af Ale typen.
Jeg har valgt, at tilberede denne osso buco opskrift på min favorit måde, som nok er den mest traditionelle, hvor der bruges hvidvin. Traditionelt er tilbehøret Gremolada som er revet citron og bladpersille blandet sammen og Risotto alla Milanese, hvilket er safranrisotto.

Du lave enten lave retten i en stor gryde, eller som osso buco i ovne hvor det hele er i et stort ildfast fad. Begge metoder er lige gode synes jeg, da kødet bliver mørt på begge måder.

Osso Buco hører til simreretter i den billige ende, men af den grund ikke ringe, tværtimod. Kalveskank eller okseskank kan meget ofte købes på tilbud, og der skal ikke mange skiver til for, at mætte en hel familie. Den er desuden utrolig nem at lave, da den enten kan simre i gryden eller i ovnen.

Tilbehør til OssoBuco

Tilbehøret til Osso Buco er som ovennævnt risotto alla milanese, men den kan også serveres med en almindelig kartoffelmos. Den klassiske risotto til retten består består af safran, som både giver den vidunderligste smag og flotte gule farve.

Andre gange laver jeg en rodfrugtmos til, da jeg synes at der er mere smag i rodfrugter end i rene kartofler. Rodfrugtmos kan f.eks. bestå af knoldselleri, kålrabi, gulerødder og lidt kartofler.

Når vi laver en simreret som Osso Buco har vi altid til mindst to dage, og ind i mellem lidt til fryseren til en anden god gang. Prismæssigt ligger 1 kg. på ca. 49 kr., så en ret til fire personer til 2 dage plus bliver måske knap 100 kr. i kød, og 50 kr. til tilbehøret.

Prøv Også: Ungarsk Gullash // Boeuf Daube // Bøf Stroganof

Ossobuco af kalveskank

Osso Buco

Osso Buco er en klassisk italiensk ret, der kan tilberedes både forår, sommer, efterår og vinter.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Kalvekød, Ris, Oksekød
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 2 timer 45 minutter
Samlet tid: 3 timer 35 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Osso Buco

  • 6 – 10 skiver Kalveskank
  • Mel
  • 1 Stort løg i tern
  • 3 fed hvidløg hakket
  • 1 stk. Hel gulerod
  • 4 stk. Gulerødder i skiver
  • 2 stk. Stængler bladselleri
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 dl. hvidvin
  • 5 dl. kalvefond eller hønsefond.

Gremolada

  • 1 Bundt bredbladet persille.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 stk. usprøjtet citron.

Risotto Alla Milanese

  • 100 g. arborio ris.
  • 3 dl. opvarmet hønsefond.
  • 1 stk. løg i små tern.
  • 1 fed hvidløg hakket.
  • 1/4 tsk. Safran

Sådan gør du

Osso Buco

  • Skær 3 – 4 snitter i kanten af skankernes sene så de ikke danner en bue under stegningen.
  • Vend dem i mel, salt og peber og brun dem på begge sider i enten klaret smør eller oliven olie i en stor sort støbejerns gryde eller pande.
  • Tag dem dernæst op og sæt dem til side.
  • Kom løg, hvidløg, bladselleri, en hel gulerod i gryden eller panden, som sauteres i et par minutter.
  • Tilsæt først tomatpure som svitses af i et minuts tid.
  • Hæld hvidvin ved og lad det få et kort opkog, hvorefter kalveskank kommes tilbage i gryden eller panden
  • Hæld fonden ved, som lige skal dække grøntsager og kød
  • Lad det hele stå og simre i omkring 2½ time eller indtil kødet løsner sig fra benet.
  • Du kan i stedet komme det hele i et ildfast fad som tilberedes i ovnen ved 190 grader.
  • 30 Minutter inden servering tilsættes de skivede gulerødder. Dette er for, at de ikke udkoges, men har noget bid.
  • Når kødet næsten falder af benene er retten klar.
  • I mellem tiden kan Gremoladaen tilberedes.
  • 25 minutter inden servering tilberedes Risottoen

Gremolada

  • Riv citronen på en rivejern, undlad endelig det hvide, da dette giver en bitter smag.
  • Bland citronskallen med hakket bredbladet persille og et fed hakket hvidløg.

Risotto Alla Milanese

  • Varm hønsefonden op. Tag 1/4 dl fra og tilsæt safranen så det er delvist opløst.
  • Brug en mindre gryde hvori løg og hvidløg sauteres i olie eller smør ved svag varme til de er gennemsigtige.
  • Rør arborio risene i, i 5 minutter til de har opsuget fedtstoffet og er klare.
  • Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. ½ dl. Undlad at røre i risene når fonden er hældt i.
  • Når risene har opsuget fonden tilsættes mere fond.
  • Tilsæt til sidst safran fonden. Dette tager ca. 20 – 25 minutter at tilberede.

Noter

Udover gremoladaen og risottoen kan man godt serverer lidt madbrød til retten.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Osso buco er også en fantastisk gæsteret, og kan uden problemer tilberedes dagen inden, og varmes op på selve dagen.
Vinen til retten skal helst være en fyldig og solid rødvin, da retten er kraftig.

Ossobuco af kalveskank

Server Osso Bucoen midt på tallerken med Gremalota henover og lidt Risotto Alla Milanese ved siden af og eventuelt noget godt brød med krumme til.

Hjemmelavet italiensk osso buco

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Sjønne

    Mundvand en masse – lækker lækker ret!

    Har aldrig prøvet at lave det med risotto til, det har altid været med kartoffelmos. Men nu har jeg savlet over både din og Fjordrejens udgaver med safranrisotto, så nu må jeg vist hellere få prøvet det 😉

    Svar
    • Søren

      Smager skønt med Safranrisotto til, hvilket er første gang jeg selv får det til Osso Bucoen.

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Boeuf Daube | GASTROmad - [...] Osso Buco. [...]
  2. Frikadeller | GASTROmad - [...] Osso Buco. [...]
  3. Boeuf Stroganoff | GASTROmad - [...] Osso Buco. [...]
  4. Ovnbraiseret lammenakke | - […] serveres med f.eks. Risotto Alla Milanese og Gremolada. Istedet for Risotto Alla Milanese som i min Osso Buco opskrift…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!