og

Rabarber Kompot – En nem og lækker opskrift på kompot

af | 29. maj 2013 | Desserter, Opskrifter, Syltning - Fermentering - konservering

Opskrift på rabarberkompot

Rabarberkompot er utrolig nem og hurtig selv at lave, og kompotten kan bruges til mange spændende ting og smager fantastisk lækkert.

Årstiden for danske rabarber i butikkerne i sen foråret og helt frem til efteråret. Rabarberkompot er en perfekt kompot som kan bruges til både desserter, morgenmads produkter yoghurt, ymer eller skyr. Den fungere også rigtig godt sammen med en skøn kage som Chokolade Brownie og hovedretter som fisk som Makrel, eller mange andre ting.

Her er en nem og hurtig opskrift på en god og nem dessert.

Hvor lang tid tager det at lave en rabarberkompot?

Det tager i alt omkring 30 minutter at skylle og skære rabarberne ud, smide dem i et fad, tilsætte noget sukker og bage dem i ovnen. Hvor meget nemmere kan det være? Når årstiden for rabarber vare fra omkring marts til helt hen i september er det næsten for ærgerligt ikke bruge dem til en rabarberkompot.

Hvor lang tid kan den holde sig?

En rabarberkompot kan holde sig flere uger i køleskabet. Husk dog at opbevare den i en lukket og steril beholder. Hvis der i et patentglas sørg derfor at skolde glasset grundigt.

Perioden for at købe eller høste rabarber her hjemme er ret lang. De første rabarber kommer frem i butikkerne omkring april måned, nogle gange lidt før. Sæsonen varer som regel frem til juli / august og igen nogle gange lidt længere.

Jeg har i mange år købt eller dyrket mine rabarber til mange forskellige opskrifter med rabarber som denne rabarberkompot. Grunden er at rabarber er en skøn grøntsag med mange forskellige anvendelsesmuligheder.

Andre skønne opskrifter med rabarber: RabarberCrumble // Rabarberis // Rabarbertærte

Opskrift på rabarberkompot

Rabarberkompot – En nem og lækker opskrift på kompot

Rabarberkompot er utrolig nemog hurtig selv at lave, og kompotten kan bruges til mange spændende ting ogsmager fantastisk lækkert.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Dessert, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 timer
Samlet tid: 20 timer 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 100 – 150 g rørsukker afhængig af hvor sød den skal være
  • ½ – 1 stang vanilje
  • ½ dl. Caribisk rom kan udelades
  • Saften og skallen fra ½ citron

Udstyr

Sådan gør du

  • Skyl rabarberne grundigt som skæres ud i stykker af ca. 2 – 3 cm tykkelse.
  • Læg dem i et fad, hvor rommen tilsættes.
  • Halver vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland 1 spsk. rørsukker med vaniljekornene og brug bladet af en kniv.
  • Bland det derefter sammen med resten af rørsukkeret, som vendes med rabarberne, og saften og skallen fra citronen.
  • Sæt det i ovnen ved 150 grader i 20 minutter. Rabarberne må gerne have lidt bid.
  • Sæt dem evt. på køl, hvor de kan holde sig i en lille uges tid, hvis du ikke spiser dem med det samme.

Noter

Server rabarberkompotten ovenpå f.eks. græsk yoghurt, skyr eller ymer, eller brug den til desserter, kager eller hovedretter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Rabarber er en grøntsag og ikke en frugt på trods af den let sødlige smag.

Rabarberplanten stammer oprindeligt fra asien, og er i dag utrolig populær. Den er forholdsvis nem selv at dyrke i haven, og vokser ret hurtigt.

Rabarberkompot

En meget nem og lækker opskrift på rabarber kompot

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hyldeblomster | GASTROmad - [...] bør prøve hyldeblomstsukker ovenpå nye friskplukkede danske jordbær eller sammen med en rabarberkompot. Sukkeret får en utrolig skøn duft…
  2. Hyldeblomst opskrifter | - […] bør prøve hyldeblomstsukker ovenpå nye friskplukkede danske jordbær eller sammen med en rabarberkompot. Sukkeret får en utrolig skøn duft…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!