og

Rejecocktail med Stenbiderrogn

af | 25. mar 2015 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter, Påske

Opskrift på Rejecocktail

Er rejecocktails ikke noget der høre fortiden til, som man altid serverede i 60´erne og 70´erne som forret? Forretten over forretter der blev serveret på datidens restauranter og senere i forsamlingshusene, hvor stegen var hovedretten og is budding desserten?

Rejecocktail er stadig in og smager vildt godt. Den går aldrig af mode og kan sagtens peppes op uden, at rejerne bogstaveligt drukner i en uspiselig Thousand Island dressing der skriger af E numre. En fantastisk god rejecocktail smager jo utrolig frisk og lækker, og er desuden en nem måde, at lave en ret hurtig forret på.

Man bestemmer selv hvilket andre ingredienser man tænker der er bedst at sammensætte til sin rejecocktail. Jeg vil foreslå, at ingredienserne er så friske som mulig og dressingen er hjemmelavet, hvilket gør den .

Jeg har som antydet ikke købt en Thousand Island, men lavet min egen som ikke behøves, at tage alverdens tid. Jeg synes personligt at en hjemmelavet thousand island dressing smager langt bedre i en rejecocktail.

Opskriften er også utrolig nem, at gå til.  Derudover har jeg brugt ærter og grønne asparges, men du kan altid vælge de ingredienser du synes smager bedst til rejerne. Da rejerne er en af de vigtigste ting i cocktailen skal de være gode og ikke for små. Jeg havde udover grønlandske rejer valgt små tigerrejer til og en stor skefuld frisk stenbiderrogn.
Jeg bruger ind i mellem rejer i lage til en rejecocktail, da jeg synes de giver en lidt anderledes og bedre smag en frosne. Dog er disse rejer lidt dyrere end frosne. Skal man bruge de helt store tigerrejer mener jeg, at man kun kan købe de frosne.

Prøv disse skønne retter: Stenbiderrogn med pocheret æg // Asparges med Rejer

Rejecocktail med Stenbiderrogn

En ægte rejecocktail er stadig en vidunderlig forret, som er dejlig frisk og let. Med rejser og en hjemmelavet dressing passer den perfekt til middagsbordet.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Fisk, Skalddyr
Køkken: Dansk, Amerikansk
Forb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 150 – 200 g grønlandske rejer af mellem størrelsen
  • 12 stk. små tigerrejer uden skal
  • 1 – 1½ dl. stenbiderrogn
  • 2 dl. ærter
  • 1 bundt friske grønne asparges
  • ½ dl. mayonnaise
  • ½ dl. yoghurt
  • 1 – 2 tsk. røget spansk paprika
  • 1/4 tsk. chipotle
  • ½ – 1 spsk. tomatpuré
  • ½ citron skåret i mindre både
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Såfremt rejer og tigerrejer er frosne stil dem i køleskabet natten over, så de tør langsomt op. Det samme gøres med ærterne.
  • Bræk enderne af aspargeserne og skær dem i mindre stykker. Kom hovederne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i et par minutter, hvorefter de kommes i isvand og stilles til side. Resten af asparges stykkerne sauteres kort på en pande til de får lidt farve uden, at blive bløde.
  • Bland mayonnaise, yoghurt, røget paprika, chipotle og tomatpuré sammen og smag til med salt og peber og evt. mere paprika og tomatpuré.
  • Anret ved først at komme ærter i, lidt dressing, lidt rejer, lidt asparges og lidt dressing igen.
  • Men hold igen med dressingen. Gæsterne kan evt. selv komme mere på ved bordet.
  • Slut af med tigerrejer, aspargeshovederne og en stor skefuld stenbiderrogn.

Noter

Man kan evt. stille en lille skål med thousend island dressingen på bordet, hvis ens gæster ønsker mere dressing.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hjemmelavet rejecocktail

Rejecocktail er en af mine oldtime favorit retter. Grunden er, at jeg kan kombinere dem som jeg synes de skal være. De behøves ikke sejle i Thousend Island Dressing, som tager al smag.

Rejecocktail med Thousand Island dressing

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Stenbiderrogn & Blinis En Skøn Sammensætning | - […] Rejecocktail med Stenbiderrogn […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!