og

Ristet kammusling og syltede asparges

af | 4. dec 2015 | Fisk og Skaldyr, Forretter

Opskrift på ristet kammusling

Ristet kammusling og syltede asparges er meget lækker og nem forret som kan laves meget hurtig.

Lige for tiden er jeg i gang med, at afprøve forskellige forretter til nytårsaften, hvor vi igen skal være sammen med vores gode venner. I bund og grund er det leg med mad, og kan for mig ikke blive bedre. Denne nemme forret af kammusling blev jeg inspireret af fra en amerikansk udsendelse der hedder Chef´s Mind, hvor kokken David Chang besøger René Redzepi i Nomas foodlap.

Jeg har til retten brugt syltede hvide asparges og syltede ramsløgs knopper fra i sommers og en dejlig grøn ramsløg mayonnaise. Kombinationen var rigtig god, men tænker at du sagtens kan tilføje en muslingefond tilsat til fløde til retten uden, at det gør noget.

Prøv denne opskrift: Kammusling med pighvar og caviar

Ristet kammusling med asparges

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Nordisk
Køkken: Skaldyr
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 32 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 store kammuslinger
  • 4 Syltede hvide asparges
  • Syltede ramsløg frø kan erstattes med kapers
  • Ramsløg mayonnaise

Sådan gør du

  • Drys kammuslingerne med salt og sukker to timer før tilberedning. Stil dem tilbage i køleskabet.
  • Har du ikke ramsløg olie kan du lave en mayonnaise og blande 1 fed presset hvidløg ved sammen med fint hakket persille.
  • Tag kammuslingerne ud af køleskabet 30 minutter inden tilberedning.
  • Sæt en pande på komfuret og sørg for, at den bliver brand varm.
  • Kom lidt olie og smør på panden og steg kammuslingerne 1 minut på hver side.
  • Del dem på langs.

Noter

Anret ved, at placere kammuslingerne op af hinanden med syltede ramsløg frø ovenpå eller kapers. Kom et par ramsløgs mayonnaise dutter ved siden af kammuslingerne.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

De røde blade der er på tallerkenen er rød skovsyre, som jeg her i december har set fortsat bliver solgt i nogle supermarkeder.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!