og

Rødbedesalat

af | 10. jan 2017 | Opskrifter, Salater, Tilbehør

Opskrift på rødbedesalat

Rødbedesalat er en super måde, at bruge rodfrugter på som tilbehør eller som en anderledes salat.

I vintermånederne bruger vi herhjemme alle former for rodfrugter, og hvorfor ikke tænke i nye baner med rødbeder.
Rødbeder kan derfor sagtens bruges til meget andet end bare som syltede skiver på leverpostejen. Vi blander dem også sammen med andre rodfrugter som f.eks. knoldselleri, gulerødder eller pastinak, som ryger i ovnen sammen med lækre krydderurter.

Opskrift på Rødbedesalat

Denne rødbedesalat er en utrolig nem, sund og lækker måde, at lave tilbehør på. Samtidig varieres kosten også noget mere end hvis det kun var kød der blev serveret.
Jeg synes personligt, at denne rødbedesalat med fetaost og purløg kan varieres på rigtig mange forskellige måder, eller lige som du ønsker det. Du kan eksempelvis tilføje små æblestykker eller andet til salaten som du har liggende i køleskabet.

Det nemme med denne salat af rødbeder er at du kan bruge kogte rødbeder fra dagen før, hvor de skæres i mundrette tern. Husk at rødbeder kan koges med skrællen på og dernæst smuttes som mandler. En meget nem og hurtig måde, at tilberede dem på.

Prøv også disse salater: Lækker Palmekål Salat // Salat af grillede Grøntsager

Rødbedesalat

Rødbedesalat er en super måde, at bruge rodfrugter på som tilbehør eller anerledes salat.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Salat, Tilbehør
Køkken: Rødbeder, Salat, Rodfrugter, Grøntsager, Fetahost
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 400 – 500 g hele rødbeder
  • 2 fed hvidløg
  • Skrallen fra 1 økologisk eller ubehandlet citron
  • Saften fra ½ citron
  • 1 rødløg
  • 2 spsk. frisk hakket purløg
  • 50 – 100 fetaost
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Kog rødbederne med skræl på i en gryde med rigeligt vand i 20 minutter.
  • Hæld vandet fra og hæld kold vand over dem.
  • Smut rødbederne, ligesom når du smutter mandler. HUSK handsker.
  • Skær dernæst rødbederne i store mundrette tern, som kommes i et ildfast fad.
  • Pres hvidløget og vend det sammen med rødbedeternene og citronsaften og 2 spsk. olivenolie.
  • Kom fadet i en ovn i 15 minutter ved 200 grader.
  • I mellemtiden skæres fetaosten og rødløget i små tern.
  • Citronen rives for skral og hak purløget.
  • Tag fadet ud og drys fetaost, rødløg, citronskal og hakket purløg over.

Noter

Rødbedesalat passer rigtig godt til mange retter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Holdbarhed på rødbedesalaten

Denne rødbedesalat kan holdes sig i flere dage, så længe den opbevares i køleskabet i en beholder. Kogte rødbeder kan ligeledes holde sig flere dage i køleskabet, inden de eksempelvis bruges i en salat.

Den er også rigtig god til madpakken, hvor jeg synes den er ret mættende. En ide kan være at servere den sammen med et stykke godt brød til.

Vi er meget vilde med rødbeder på alle mulige måder, og smagen i dem kan varieres efter det man selv ønsker. I nogle andre opskrifter har jeg brugt soya sauce til rødbeder, hvilket passer utrolig godt sammen.

Rødbedesalaten passer rigtig godt som tilbehør til både svinekød, lammekød og oksekød.

Rødbedesalat

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!