og

Rødkål Nem og hjemmelavet

af | 29. nov 2016 | Grøntsager, Jul, Opskrifter, Syltning - Fermentering - konservering, Tilbehør

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål smager utrolig godt, og så er det i virkeligheden en meget nem opskrift man kan bruge.

Hvor tit laver du din egen rødkål?
Måske ikke så ofte, da det ikke koster alverden, at købe et glas færdiglavet henne i supermarkedet.

Sådan laver man hjemmelavet rødkål

Hvis du ikke har prøvet, at lave din egen, er det faktisk ret sjovt, at bruge små 10 minutter på, at skære rødkålen i stykker og sætte den over, og pludselig have op til 4 glas af sin egen skønne rødkål, der smager af det du gerne vil have den smager af.
Til jul kan man bruge de krydderier der passer til julen, og undlade dem hvis man tilbereder en rødkål til påske eller til en weekend.

Prøv også disse jule opskrifter: Andesovsen // Brunede Kartofler // Syltede Asier // Intervalstegt And // Stegt Kalkun

Rødkål – Den hjemmelavede

Hjemmelavet rødkål er vanvittig nem, at lave og får den skønne smag man selv ønsker den skal have. Rødkålen smager fantastisk til både andesteg og flæskesteg.
3 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Konservering, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk rødkål af omkring 1 – 1½ kg
  • 2 spsk. andefedt eller smør
  • ½ dl. balsamico eddike
  • ½ dl. rødvin
  • Saften fra en appelsin
  • 8 hele nelliker
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 1 – 3 spsk. honning
  • ½ spsk. salt

Sådan gør du

  • Fjern de dårlige blade fra rødkålen.
  • Del rødkålen i to eller fire, og snit den så du får strimler.
  • Varm en gryde op ved svag varme og kom andefedtet eller smørret i. Lad det smelte.
  • Tilsæt rødkålen, som vendes flere gange så fedtet dækker alt rødkålen.
  • Kom de øvrige ingredienser i, på nær honning og salt, og læg et låg på gryden.
  • Lad rødkålen simre ved svag varme i ca. 40 minutter. HUSK jævnligt at vende rødkålen.
  • Smag til med honning og salt.
  • Kom rødkålen på skoldede glas der enten er skyldet i atamon eller vodka.
  • Kom låg på og sæt dem i køleskabet.

Noter

De bør kunne holde sig i mange måneder, sålænge du bruger en ren ske, hver gang du tager noget af kålen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskrift på jule rødkålen

Jeg har valgt i min opskrift, at tilsætte lidt julekrydderier, som kanel, nelliker og saften fra en appelsin, som afgiver den skønneste smag til kålen når den står i glasset.
Jeg kunne også have valgt helt andre krydderier, eller undladt dem.

I stedet for sukker har jeg valgt, at søde den med honning, hvor jeg til 1½ kg rødkål brugte 3 spsk. dansk honning. Den rødkål jeg tilberedte blev også lidt mere syrlig.
Ønsker man en mere sødlig rødkål kan man problemfrit tilsætte et par spiseskefulde sukker.

Frisk rødkål

Rødkål hører til i langt de fleste danske køkkener, især til i højtiderne og frokostbordet. Hjemmelavet rødkål kan holde sig i mange måneder i en tætsluttet beholder i køleskabet. Sørg altid for at glasset er steriliseret ved skylde det i kogende vand. Skyl det dernæst i lidt vodka eller atamon.

I de sidste to år har den fået en renæssance, hvilket primært skyldes at den sagtens kan bruges frisk, når den er fint snittet. Du kan også tjekke min alternative Rødkål , hvor den ikke er tilberedt men frisk og sprød.

Opskrift på rødkål

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Christel

    Hvor længe vil du skyde på den kan holde sig i skoldede glas?

    Svar
    • Søren

      Hej Christel
      Jeg mener de kan holde sig ca. 3 – 5 måneder på køl.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Marie Banke

    3 stars
    Kære Søren, jeg bliver distraheret af dine kommafejl! Du læses sikkert af mange og har derfor et ansvar for at skrive korrekt, da forkert sprog smitter! Husk: ingen komma foran infinitivsætninger (dvs. sætninger uden et bøjet verbum)..

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Marie
      Tak for din vejledning. Jeg vil se om det kan lade sig gøre.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!