ForsideForretterSalturt (Kveller)

Kommentarer

Salturt (Kveller) — 6 kommentarer

  1. At kunne gå ud i naturen og finde mad – det er altså fantastisk.
    Ligesom det med at gå ud og smale østers.

    Jeg er begyndt at tage fiskeri op igen – bare fordi en selvfanget fisk smager mange gange bedre.

    De er godt nok flotte – ville gerne lave mad med frisk salt urt 🙂
    Glæder mig istedet til at se hvad du får ud af dem
    /Erland

  2. Hej Erland
    Du har helt ret i, at finde eller fange frisk mad i naturen er helt igennem fantastisk og for mig utrolig inspirerende.

    Jeg har et par ideer til, hvad Salturten skal serveres til, men lige nu har jeg sat to sylteglas over med hver sin syltelage, hvilket bliver interessant at smage om de dur.
    Det næste jeg har i tankerne om, at finde herovre er Havtorn.
    /Søren

  3. Hej Søren og hvem der ellers måtte læse dette,
    Det har altid været min tilgang til mad at finde den i naturen…
    Jeg er lige flyttet til Kbh, Østerbro, og er nødt til at finde nye ting i naturen og nye steder at hente dem. Jeg finder havtorn på udfylningen ud mod vandet i nordhavnen, jeg ser på wikipeda at der er salturt på sydamager, så nu vil jeg ud at vade der for at se hvad der findes? Er der nogen der kender gode steder med vild gratismad i Københavnsområdet? Eller er friske på en fællestur?
    Karen.

    • Hej Søren,
      Ja, der er faktisk rigtig meget mad i naturen her i Københavnsområdet. Jeg henter også mange forskellige æblesorter på udfyldningen.
      Svampe og andet godt i skovene osv. Ukrudt ad libitum, ramsløg og vild purløg, skvalderkål, strandkål og spiselige blomster…..
      På sydkysten i England er der meget salturt, jeg tror de indfødte kalder den “sandfire” fordi den der ofte er gylden eller rød….og ligner små flammer.

      karen

  4. Pingback: Salturt | GASTROmad

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen