ForsideFisk og SkaldyrSkaldyrs Chowder

Der har i den første uge af 2016 været stille på bloggen. Grunden er, at jeg har haft besøg af et filmhold på 3 personer, som har filmet mig i fire hele dage, hvor jeg lavede mange forskellige retter. Det har både været hårdt, lærerigt og sjovt, men mest af alt den fedeste oplevelse jeg til dato har prøvet. Hvad det helt bestemt går ud på kommer jeg ind på senere hen. Men en stor tak til Cecilie, Martin og Thomas for fire uforglemmelige dage.

Chowder Soup

Jeg starter 2016 ud med en amerikansk klassiker fra New England, Mussel Chowder Soup med tigerrejer og fiskerester. Jeg har ikke før lavet denne lækre suppe, men det bliver absolut ikke sidste gang.

BlåsmuslingerEn chowder suppe er en cremet suppe rundet af med fløde. Jeg har i min valgt, at bruge friske Vadehavs blåmuslinger, tigerrejer og rester af en torsk, som jeg synes giver retten det helt rigtige.

GrøntIngredienserne er lagt frem.

Skaldyrs Chowder
 
Forberedelse
Tilberedning
Total
 
Søren:
Køkken: USA
Opskrifttype: Fisk og Skaldyr
Antal Personer: 4
Ingredienser
  • 4 små kartofler skrællet og skåret i tern
  • 1 kg. blåmuslinger
  • 400 g. hele tigerrejer uden skal
  • 200 g. fiskerester som havtaske, havkat, torsk o.lign..
  • 2 stilke bladselleri skåret i tern
  • 1 fint hakket zittauerløg
  • 3 fed fint hakket hvidløg
  • 125 g Fanø- eller Skagenskinke eller lignende godt dansk skinke skåret i tern
  • 1 tsk. fiskesenneps pulver
  • 2 dl. hvidvin
  • 1 l. fiskefond
  • 2 dl. mælk
  • 1 dl. fløde
  • 2 spsk. worcestershire sauce
  • Hakket persille
  • 50 g. smør
Fremgangsmåde
  1. Skyl blåmuslingerne i rindende vand og fjern skægget. De muslinger der er åbne bankes mod bordet eller kanten af vasken for, at tjekke om de er i live. Såfremt de er levende lukker de sig efter lidt tid. Hvis ikke kasseres de. Sæt de rensede blåmuslinger på køl igen.
  2. Skær fisken ud i stykker af ca. 3 x 3 cm.
  3. Steg skinken sprød i en gryde.
  4. Tilsæt dernæst selleri, løg, hvidløg, og kartoffel i en gryde og hæld hvidvinen i.
  5. Lad det boble i 1 minut og tilsæt 2 dl. fiskefond. Lad det småkoge under låg i 10 minutter ved svag varme.
  6. Smelt smørret ved middelvarme i en gryde, og drys mel og sennepspulver ud over.
  7. Lad det stå indtil det bobler op, og hæld gradvist mælken i, mens der piskes indtil suppen tykner.
  8. Hæld væde og grøntsager ved, og tilsæt resten af fiskefonden, og smag til med salt og peber og fløde.
  9. Såfremt suppen ønskes tykkere laves en meljævning af 2 spsk. mel og mælk, som rystes grundigt, og tilsættes lidt efter lidt.
  10. Skru op for varmen og tilsæt muslingerne.
  11. Læg låget på gryden og ryst gryden ind i mellem i 5 minutter, hvorefter fisketern og tigerrejer tilsættes. Rør rundt og læg låget på igen. Skru ned for varmen og lad det stå i 5 – 10 minutter.
  12. Sæt gryden på bordet og server med groft brød til.

Fanøskinke Fanøskinken er skåret i tern.

Grøntsager

Sautering af Fanøskinke og grøntsager.

Roug

Rougen, meljævningen med fiskesennep simrer inden mælken hældes i.

Chowder suppe

Grøntsager og væde hældes i jævningen sammen med resten af fiskefonden.

Chowder

Så er der serveret.

Chowder mussels

Related posts:


Kommentarer

Skaldyrs Chowder — Ingen kommentarer

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen