og

Spaghetti Græskar – Squash

af | 4. okt 2016 | Grøntsager, Opskrifter, Tilbehør

Spaghetti Græskar

Spaghetti græskar er for mig en hel ny græskar eller squash. Jeg er ikke før for nylig stødt på den i et supermarked, og blev med det samme vildt nysgerrig på, hvad sådan en gut kan. Navnet spaghetti græskar – squash siger selvfølgelig lidt om, hvorfor den har et sådan besynderligt navn. Kødet i denne græskar – squash kan med en gaffel rives til tråde, som bruges som en slags spaghetti, hvilket også er super sundt.

En sådan græskar eller squash vejer en del. Jeg vil gætte på, at den jeg købte var oppe på et 2 – 3 kilo, og der var nok til et par dage. Smagen er ikke så sødlig som i en butternut eller hokkaido græskar.

Jeg har skrevet græskar eller squash. Rent faktisk er græskar og squash i samme familie, og denne spaghetti går mest som squash.

Spaghettisquash

Læs Om: Hasselback Butternut Squash

Spaghetti Græskar

Kødet i en spaghetti græskar kan bruges som en slags spaghetti.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Grøntsager, Tilbehør,
Køkken: Italiensk, Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 spaghetti græskar/squash

Sådan gør du

  • Halvver græskaret, og fjern kernerne. Smør skærefladen med lidt neutral olie.
  • Placer hver halvdel med skærefladen ned på en bageplade med bagepapir på.
  • Bag dem i ovnen ved 180 i ca. 30 – 45 minutter.
  • Tag dem dernæst ud, og lad dem køde ned i ca. 15 minutter.
  • Begynd, at rive dem med gaffel, så man får spaghettitråde.
  • Som alternativt kan spaghettitrådene vendes i lidt olie, hvidløg og parmesan.
  • Jeg havde valgt, at servere dem til en dejlig sommergryderet.

Noter

Jeg har fundet ud, at tilberedt spaghetti græskar kan holde sig en 4 dage i køleskabet og varmes op igen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Spaghetti Græskar

Når de er bagt færdige er det en rigtig god ide, at vente med at rive kødet indtil de er kølet lidt ned. Det sker ikke spor ved, at varme spaghettien op igen.

Spaghetti squash

Græskar spaghetti squash

Jeg serverede som sagt en lækker sommergryde som f.eks. kan være denne, Sommergryde eller en anden du kan finde på bloggen under f.eks. simremad.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

8 Kommentarer

  1. Emilie

    Sådan en fætter har rumsteret i mine tanker den sidste uges tid, og jeg har flere idéer til, hvad jeg vil bruge den til. Det er bare ikke lykkedes mig at få fingre i en. Kan du fortælle mig, hvor man kan få dem?

    Svar
    • Søren

      Hej Emilie
      Lyder spændende med dine tanker om den.
      Jeg købte min i Føtex, hvilket var ca. for en måned siden. Jeg vil gætte, at et af de større supermarkeder kan have dem. Du kan også bede dem forsøge, at få dem hjem, hvilket jeg ind i mellem gør i min lokale Superbrugs med andre produkter.
      Bedste hilsner.

      Svar
    • Thomas

      Nu ved jeg ikke hvor du bor, men Kildebrønde frugtplantage har dem 🙂 de har et ret stort udvalg af græskar og frugt. En del udbydes også som selvpluk – dejligt sted til et weekend/familie udflugt.

      Svar
      • Søren

        Hej Thomas
        Tak for svaret. Hvor ligger Kildebrønde FrugtplantageP
        Bedste hilsner
        Søren

        Svar
  2. Emilie

    Tak for hurtigt svar. Jeg tror sørme, at jeg skal et smut forbi Føtex på hjemvejen. Måske er jeg heldig?

    Svar
  3. Sille Sigsgaard

    Jeg har haft den i vores have i år – en meget nem plante, men den fylder!!!
    I stedet for at bage den flækket på langs, kan jeg anbefale at bage den i “skiver” i stedet, så får man de længste strimler, de løber nemlig rundt i squashen, så hvis du flækker den på langs, så skærer du dem over og får derved små stykker “spaghetti”.
    Mvh Sille

    Svar
    • Søren

      Hej Sille
      Tak for tippet, som lyder super godt.
      bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!