og

Steak af kalvehøjreb

af | 19. jun 2014 | Grill - BBQ, Hovedretter, Okse - Kalvekød, Opskrifter

Steak af kalvehøjreb

Jeg har i et andet indlæg skrevet om ungkvæget vi købte en ottendedel af og næsten har fået spist. Der gemte sig heldigvis et par gode steaks af kalvehøjreb. Lige for tiden bruger jeg meget tid på, grillen, så de selvfølgelig også samme vej. Jeg valgte, at holde det meget simpelt og serverede nye friske gulerødder og blancheret spidskål til. Andet var ikke nødvendig på en sommerdag.

Prøv også: Grillet Entrecotes // T-Bone Steak

Grillet kalvehøjrebs steak

Grillede kalvhøjrebs steak

Smagen er et par gode kalvehøjrebs steaks på grillen med nye små gulerødder kan sagtens gøre det ud for en lækker sommer middag.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Grill, Kalvekød, Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 højrebs steak pr. person
  • 1 bundt små gulerødder med top
  • 1 dl. hyldeblomsteddike eller æblecidereddike
  • 2 spsk. honning
  • 1 spidskål
  • 25 g smør
  • 6 jordbær
  • Frisk hakket estragon

Udstyr

Sådan gør du

Dampet spidskål

  • Snit spidskålen i strimler af ½ cm tykkelse.
  • Sæt en gryde med vand over med smør og salt i, hvor spidskålen blancheres i ca. 5 minutter.
  • Si spidskålen og lad den dryppe af.
  • Skær jordbærerne i store skiver og anret dem ovenpå spidskålen ved servering.

Gulerødder

  • Rens gulerødderne for jord og skær det meste af toppen af, men behold 2 -3 cm tilbage.
  • Gulerødderne vendes i lidt olie og drysses med salt, hvorefter de grilles på direkte varme på grillen til de får grillstriber og bliver let glaserede. (Du kan også vælge, at tilberede dem på panden, hvor du hælder hyldeblomsteddiken ved).
  • Læg dem dernæst over på den indirekte side af grillen.
  • Hæld hyldeblomsteddiken og honningen i en folie bakke og lad det koge ned. Inden servering vendes gulerødderne i glaseringen, hvorefter de drysses med friskhakket estragon.
  • Husk, at gulerødder og estragon elsker hinanden.

Højrebs steak

  • Salt steaken mindst en time før tilberedning.
  • Tag den ud af køleskabet en 30 – 60 minutter før den skal på grillen for, at den får stuetemperatur og tilberedes ensartet.
  • Grill den direkte, hvor den ofte vendes. Såfremt den er meget tyk kan den tilberedes indirekte halvdelen af tiden.
  • Jeg gav mine steaks ca. 3 minutter på hver side, og lod dem derefter hvile i 5 minutter.

Noter

Det er ofte en god ide, at vælge nogle steaks af en tyk størrelse, da de er betydelig nemmere at tilberede.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Gulerødderne får jeg fra en af de lokale avlere i området, som også leverer til f.eks. Henne Kirkeby Kro Henne Mølle Å Badehotel med flere. Han dyrker disse lækre smagfulde små gulerødder med top på. I januar måned var jeg ude ved ham efter vintergrøntsager, hvor jeg fik nogle af de små gulerødder med, der fortsat holdt i jorden. De var på det tidspunkt okay, at bruge, men kan ikke sammenlignes med de nye der kan købes nu.

Glaserede gulerødder

Grillet kalvehøjrebs steak

Server evt. lidt godt brød og en god pesto til.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!