og
Opskrift på syltede rødbeder

Hjemmesyltede rødbeder er nu en gang ekstremt nemme, at lave og du får dem som du ønsker. Med eller uden sukker, milde eller med spark, eller bare normale.

Her i huset laver vi syltede rødbeder mindst en gang om året i flere forskellige afskygninger. Rødbeder i den almindelige lage, rødbeder i lage med masser af ingefær eller den der sparker med chili lagen. Man kan altid justerer på den krydderiblanding jeg bruger i min opskrift. Men uanset krydderiblanding og syltelage hører der rødbeder til mange retter, især i julen, og selvfølgelig til de andre højtider, og hvad er en leverpostej uden en rødbedeskive på? Det er meget nemt og billigt, at lave sine egne syltede rødbeder, og man kan købe dem året rundt.

Nem opskrift på syltede rødbeder

Til denne opskrift på hjemmelavede syltede rødbeder valgte jeg, at købe en pose bolsjebeder og en pose almindelige rødbeder. Bolsjebederne mistede lidt af deres farve under kogningen, men i glasset ser de fine ud sammen med de almindelige. Jeg har i min opskrift brugt lidt chili for, at få lidt styrke til rødbederne, men de kan selvfølgelig udelades hvis man ikke ønsker, at de bliver for stærke. Man kan også bruge peberrod, og ingefær giver en dejlig forfriskende styrke til rødbederne.

Prøv også disse sylteopskrifter: Syltede Asier // Syltede Agurker // Grønne syltede tomater

Opskrift Syltede rødbeder

Dejlige hjemmesyltede rødbeder er ikke så svære selv, at lave, og kan varieres efter ens eget ønske.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Syltning, konservering, tilbehør, rodfrugter
Køkken: Dansk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 2 glas
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 kg. rødbeder eller bolsjebeder.
  • 4 dl. lagereddike eller æblecidereddike.
  • 1 dl. vand.
  • dl. rørsukker hvis de skal være søde tilsættes mere sukker.
  • 1 tsk. salt.
  • Syltekrydderier:
  • 3 tørrede chilier.
  • 1 skrallet ingefær 2 x 4 cm skåret i tern.
  • 1 laurbærblad.
  • 2 tsk. sennepsfrø.
  • 1 tsk. nelliker.
  • 1 stk. kanel.
  • 4 langpeber kan udelades.
  • 8 hele peberkorn.

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en gryde, som simrer indtil rørsukkeret er opløst. Stil det dernæst til afkøling.
  • I mellem tiden vaskes rødbederne, men behold skrællet på.
  • Kog rødbederne møre, hvilket tager omkring 35 minutter afhængig af størrelsen. Mærk på dem med en spids kniv eller gaffel.
  • Når de er kogt, kommes de i koldt vand, hvor du kan gnubbe skrallen af. Brug evt. gummihandsker, hvis du ikke ønsker at have røde hænder i et par dage.
  • Skær enderne af, og skær rødbederne i skiver, som kommes på skoldede glas, der er skyllet i enten vodka eller atamon.
  • Hæld dernæst syltelagen over. Sæt låg på og stil glassene på køl.
  • Lad dem stå i ca. en uge inden de er klar. Gerne lidt længere tid.

Noter

Hjemmesyltede rødbeder kan holde sig i ca. op til et år i køleskabet. Husk at man kan varierer krydderiblandingen efter sin egen smag og ønske.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Holdbarhed på hjemmelavede Rødbeder

Når man laver sine egne hjemmesyltede kan de holde sig i meget lang tid som kan være flere måneder. Husk altid at komme dem på et glas som er skoldet og eventuelt skyllet i atamon eller vodka. På den måde holder bederne sig i lang tid. Jeg gør selv det, at mine rødbedeglas står i mit skur, hvor der er mørkt og temperaturen er lav. Det er ikke nødvendigt med alle mulige andre ting for at gøre holdbarheden lang når man selv sylter.

Rødbede glas

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Julens Retter en god hjælp til dig | - […] Rødbeder, hjemmesyltede. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!