og

Vinanmeldelse af 6 vine

af | 3. dec 2016 | Anmeldelser, Vin og Spiritus

REKLAME

Jeg har sagt ja til, at anmelde seks forskellige rødvine, hvor af alle er fra Italien på nær en enkelt australsk shiraz. Jeg er kommet med min bedømmelse af dem. Selv om GASTROmad er en madblog, og der andre der blogger om vin tænker jeg, at der godt kan være et par indlæg omhandlende forskellige vine. Mad og vin hører jo sammen, og jeg holder personlig rigtig meget af vin. Både i den billigere og gode klasse, og i den dyre klasse.

Ud af de seks rødvine har jeg efter smagningen valgt, at skrive om de fire, da de levede op til en rimelig karakter.
Jeg har brugt skalaen 1 – 6 stjerner, og har ligeledes vurderet alle vinene ud fra deres farve, duft, smag og eftersmag. Jeg har smagt dem uden mad for, at kunne bedømme dem så neutralt som mulig. Det kan selvfølgelige snyde, da mange vine både røde og hvide skifter karakter, når man drikker dem sammen med mad.

Opgaven for denne vinanmeldelse har været interessant, da det kræver at dufte og smage skal findes og vurderes, men at det er ud fra mine smagsløg og lugtesans og min bedømmelse. Dog skal man altid ved vine tænke på, at vi smager og dufter forskelligt. Nogle af vinene kan du opleve, at være langt bedre end min bedømmelse, eller omvendt.

Jeg vil i en periode skrive flere vinanmeldelser, som jeg håber du vil finde interessant.

Vinene ligger i en prisklasse mellem 65,- og 229,-.

 


 

curiosa

Curiosa, Toscana Rosso, 2015, 14 %.
65,- ved køb af 6 flasker.
Farven er let og lys rødlig.
Duften er ung og let og en svag duft af solbær, hindbær og peber.
Smagen er let, halvtør med let solbærsaft som bliver kraftigere, når den får lov at stå i glasset.
Den har en forholdsvis lang og behagelig eftersmag.
5 Stjerner ud af 6.

 


 

vignamaggio

Vignamaggio, Terre de Prenzano, Chianti Classico, 2015, 14,5 %.
99,- ved køb af 6 flasker.
Farven er let dybrød.
Duften er ung og frisk af frugter og bær. Den har ligeledes en typiske Chianti duft.
Smagen er let tør og let syrlig, med smag af peber, bær, solbær og blommeskal.
Eftersmagen er lang og god, uden at den er for voldsom.
4 Stjerner ud af 6.

 


 

100-batz-shiraz

100 Bats Shiraz, Byrne Vineyard, 2015, 15,5 %.
99,- ved køb af 6 flasker. Vinen kan købes ved Vinspot.dk
Farven er let blodrød.
Duften er intens af blommer, peber, sødme og fad.
Smagen er kraftig af store bær og blommer og let sødme, som i glasset bliver mere markant når den får lov, at stå.
Eftersmagen er kraftig og lang.
5 Stjerner ud af 6.

 


 

amarone

LeSalettE, Amarone Della Valpolicella, Clasicco, 2013, 15,5 %.
229,- ved køb af 6 flasker.
Farven er dyb mørkerød.
Duften er af fede blommer, fad, tobak, peber uden at den bliver for voldsom.
Smagen har både let syre og lidt tør. Den har desuden smag af store blommer fede blommer, fad, mørke kirsebær. Blandingen af let syre og de store blommer gør den til en passende Amarone.
Eftersmagen er lang, intens og behagelig.
6 Stjerner ud af 6.

 


 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Jesper i Odder.

    Interesandt vinanmeldelse, og du skriver også hvad vinene kan købes for. Men hvor kan de købes?
    Hilsen Jesper i Odder.

    Svar
    • Søren

      Hej Jesper
      Tak for du finder den interessant. Sandt, at jeg ikke har skrevet, hvor de kan købes henne udover 100 Bats Shiraz. Jeg ved, at flere af vinene på sigt kommer til salg ved Gallovini. Le Salette skulle meget snart kunne købes hos dem.
      Jeg vil lade dit spørgsmål gå videre :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Kjeld I Beder

    Furioso kan p.t. købes via Vivino

    Svar
    • Søren

      Hej Kjeld
      Tak for info :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!