og

Kartoffelmos

af | 11. okt 2012 | Hovedretter, Opskrifter, Teknik

Okay, måske ikke den sværeste ret at lave. Men her er den alligevel.

Ingredienser 4 personer:

  • 1 kg melede kartofler.
  • ca. 2 dl. mælk eller kartoffelvand eller fløde.
  • 1 klat smør.
  • 1æg.

Grunden til jeg altid bruger et æg, skyldes at mosen bliver mere lind. 

Fremgangsmåde: Kog kartoflerne møre i rigeligt vand i ca. 20 – 30 minutter. Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en kartoffelmoser, piskeris eller håndmikser. Kom smørret i og rør rundt. Hæld lidt af væden i af gangen, indtil du har den ønskede konsistens og slut af med ægget. Smag til med salt og peber.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. simone

    rigtig lækkert at tilføje til paprika og hvidløg for et spicy-pift, eller nogle dråber trøffelolie og en smule hvidløg til lam 🙂 Det er min kæreste helt vild med, og det plejer også at falde i god jord hos hans venner 😉

    Svar
    • Søren

      Hvidløget i kartoffelmosen vil helt sikkert passe rigtig godt til et langtidsgrillet påskelam.
      /Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Boeuf Daube | GASTROmad - [...] en helt overskået knoldselleri i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Blandes herefter med kartoffelmos.  [...]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!