og

Æbleskiver

af | 12. nov 2020 | Bagning, Desserter, Opskrifter, Teknik

 

Opskrift på æbleskiver

Hjemmelavet luftige æbleskiver med kærnemælk som alle vil elske. En utrolig nem og lækker opskrift på gammeldags æbleskiver lavet i ægte æbleskivepande.

Æbleskiver elsker alle når vi nærmer os jul, og jeg har fundet en nem æbleskiver opskrift på luftige og gammeldags med den helt ægte smag frem, som passer perfekt til gløggen som denne Hvide Gløgg.

Gløgg og æbleskiver hører julen til og hvorfor ikke lave det selv, da man får en langt bedre smag end dem fra supermarkedet.
Æbleskiver lavet med kærnemælk giver dem en anelse syrlighed som passer utrolig godt til æbleskivedejen. Grunden er at dejen godt kan være lidt tung, og derfor er kærnemælk og lidt revet citronskal en super god måde at æbleskive opskriften bliver utrolig lækker.

Æbleskivedejen minder en del om pandekagedej og vaffeldej, hvor man lige som i denne opskrift på æbleskivedej kan tilsætte sine yndlingskrydderier.
Udover den revne citronskal og kærnemælk har jeg tilsat en hel vaniljestang som giver en skøn smag til æbleskriverne og den helt traditionelle kardemomme, som jeg synes hører til i en æbleskive.

Andre skønne juleretter: Langtidsstegt And // Flæskesteg med sprøde svær // Brunede Kartofler // Andesovs // Risalamande

Opskrift på æbleskiver

Æbleskiver – Nem opskrift på luftige æbleskiver med kærnemælk

Hjemmelavet luftige æbleskiver med kærnemælk som alle vil elske. En utrolig nem og lækker opskrift på gammeldags æbleskiver lavet i ægte æbleskivepande.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Bagning, Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Hviletid: 30 minutter
Samlet tid: 53 minutter
Antal: 30 æbleskiver
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 økologisk citron
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 god vaniljestang
  • 3 æg
  • 50 g. smør
  • 4 dl. kærnemælk
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Kom mel, natron, bagepulver, revet skal fra citronen, sukker og salt i en skål.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, som komme i skålen.
  • Bland det hele godt sammen.
  • Kom æggeblommer i melblandingen og æggehviderne i en skål for sig.
  • Smelt smørret
  • Hæld kærnemælk og det smeltede smør i melblandingen som piskes godt sammen til en dej.
  • Lad dejen hvile i 30 minutter.
  • Pisk æggehviderne stive som vendes i dejen.
  • Kom eventuelt dejen i en sprøjtepose, eller i en kande.
  • Varm æbleskivepanden op ved middelvarme.
  • Kom en lille klat smør i hvert hul, og fyld hullet 2/3 op med æbleskivedejen.
  • Når dejens overflade begynder at boble, vendes æbleskiverne og steger videre i omkring 1 minuts tid.
  • Hæld æbleskiverne over i et fad, som kan holdes varm i ovnen ved 75 grader indtil servering.

Noter

Kan æbleskiver fryses?
Ja, de kan nemt fryses og kan holde sig i omkring 3 – 4 måneder.
Hvordan varmes æbleskiver op?
Når æbleskiver opvarmes er det en god ide, at tø dem op.
Æbleskiver kan opvarmes i mikroovne når de er optøet i omkring 2 minutter.
Har man en stor portion kommes de i ovnen i 15 – 20 minutter ved 200 grader, uden varmluft.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 Hvor stammer æbleskiver fra?

Gammeldags æbleskiver stammer oprindeligt fra 1700 tallet hvor man skar æbler i tynde skiver, der blev dyppet i en dej og stegt på en pande. I dag er opskriften på æbleskiver en helt anden, hvor vi laver hele æbleskiven af dej, og sjældent kommer noget i selve æbleskiven.
I dag kan man komme enten revet æble, eller æblestykker i æbleskivedejen når de steges i panden.
Min hustru har ind i mellem stegt æbleskriver, hvor hun har kommet et mindre stykke sveske i, hvilket hun synes passer fantastisk godt i en æbleskive.

Skal man stege æbleskiver i en æbleskivepande?

For at få sprøde æbleskiver bør man stege dem i en æbleskivepande, hvilket er nemt efter den første portion.

Hvordan vender man æbleskiverne nemmest?

Brug en strikkepind, eller mindre gaffel, man med strikkepinden tager fat i æbleskiven længst væk fra en selv, og vender den rundt mod sig selv.
De første par gange kan godt være en udfordring. Selv om æbleskiven måske ikke ved første forsøg ser pæn ud former de sig alligevel når de er vendt.

Kan æbleskiver tilberedes dagen inden?

Æbleskiver kan uden problemer steget dagen inden og opvarmes i ovnen eller mikroovnen næste dag.

Kan æbleskiver fryses?

Ja, de kan nemt fryses og kan holde sig i omkring 3 – 4 måneder.

Hvordan varmes de op?

Når æbleskiver opvarmes er det en god ide, at tø dem op inden.
De kan opvarmes i mikroovne når de er optøet i omkring 2 minutter.
Har man en stor portion kommes de i ovnen i 15 – 20 minutter ved 200 grader, uden varmluft.


Gløgg og æbleskiver

Server æbleskiverne med en god Hjemmelavet Gløgg.

Ingredienser til æbleskive opskrift

Bland mel, natron, bagepulver, kardemomme, revet citronskal, vaniljekorn, sukker og salt i en skål.

Æg og mel til æbleskiver

Kom æggeblommerne i melblandingen, husk at gemme hviden som skal piskes stiv.

Æbleskiver med kærnemælk

Hæld kærnemælk og det smeltede smør i melblandingen som piskes til en dej. Lad den dernæst hvile.

Piskede æggehvider i æbleskivedej

Pisk æggehviderne stive, som vendes i æbleskivedejen.

Rørt æbleskivedej

Hæld æbleskivedejen i en sprøjtepose, som er ret nem at håndtere eller en kande.

Æbleskivepande til æbleskiver

Varm en æbleskivepande op og kom lidt smør i hvert hul.

Bagte æbleskiver i æbleskivepande

Når æbleskivedejen bobler på overfladen vendes de, og steger videre i omkring 1 minut.

Æblerskiver med formelis

Server æbleskiverne med flormelis og syltetøj.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!