Basilikum Pesto
Nu er tiden ved at være moden til, at tømme drivhuset for Basilikum og tilbrede en lækker basilikum pesto. Jeg har gennem flere år lavet min egen Basilikum pesto, som er meget populær blandt familiemedlemmer og venner. Det er nemt og tager ikke alverdens tid, at få blendet det hele sammen, hældt på glas og stillet på køl, så der pesto til resten af året.

Basilikum Pesto
Basilikum pesto er nem og tager ikke alverdens tid, at tilberede. Samtidig smager det forrygende til mange forskellige retter.
Udskriv
Pin
BedømRet: Pesto, Syltning, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Antal: 8 dl.
Ingredienser
- 4 dl. friske basilikumblade
- 4 hvidløgsfed
- 1 – 2 dl. ristede pinjekerner
- 2 dl. revet parmesan ost
- 1 dl. revet romano ost
- 2 dl. oliven olie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Blend alle ingredienser. Såfremt pestoen er meget tyk kan du med fordel hælde mere olivenolie ved.
- Kom pestoen i skoldede glas, som efterfølgende er skyllet i Atamon eller vodka.
- Hæld ca. ½ cm olivenolie ovenpå pestoen, når det er kommet på glas. Dette præservere pestoen.
- Stil glassene på køl, hvor de kan holde sig i 3/4 - 1 år.
Noter
Man kan f.eks. bruge pestoen til brød, vendt i kartofler, pasta eller salater.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Brug pestoen til ex. Bruchetta, i pastaretter, pynt eller bare som ekstra tilbehør sammen med et godt brød til.