Basilikum Pesto

af | 21. sep 2011 | Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør, Urter

Nu er tiden ved at være moden til, at tømme drivhuset for Basilikum og tilbrede en lækker basilikum pesto. Jeg har gennem flere år lavet min egen Basilikum pesto, som er meget populær blandt familiemedlemmer og venner. Det er nemt og tager ikke alverdens tid, at få blendet det hele sammen, hældt på glas og stillet på køl, så der pesto til resten af året.

Basilikum Pesto

Basilikum pesto er nem og tager ikke alverdens tid, at tilberede. Samtidig smager det forrygende til mange forskellige retter.

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Pesto, Syltning, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 8 dl.
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 4 dl. friske basilikumblade
  • 4 hvidløgsfed
  • 1 – 2 dl. ristede pinjekerner
  • 2 dl. revet parmesan ost
  • 1 dl. revet romano ost
  • 2 dl. oliven olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienser. Såfremt pestoen er meget tyk kan du med fordel hælde mere olivenolie ved.
  • Kom pestoen i skoldede glas, som efterfølgende er skyllet i Atamon eller vodka.
  • Hæld ca. ½ cm olivenolie ovenpå pestoen, når det er kommet på glas. Dette præservere pestoen.
  • Stil glassene på køl, hvor de kan holde sig i 3/4 - 1 år.

Noter

Man kan f.eks. bruge pestoen til brød, vendt i kartofler, pasta eller salater.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Brug pestoen til ex. Bruchetta, i pastaretter, pynt eller bare som ekstra tilbehør sammen med et godt brød til.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

12 Kommentarer

  1. Erland

    Hvor lang tid kan de ca. holde sig i køleskab ?

    Svar
  2. Søren

    Jeg har fortsat 6 glas fra 2009, som smager ganske udemærkede? Så indtil videre 2 år +.

    Svar
  3. Anders Damm

    Ser lækkert ud!

    Jeg synes dog ristede pinjekerner giver en lettere brændt smag (sjovt nok:-), så jeg er stoppet med at riste dem – prøv det…

    Svar
    • Søren

      Hej Anders
      Fuldstændig rigtigt, at brændte pinjekerner kan få en rigtig dårlig smag. Jeg har lavet portioner uden at riste dem. Jeg ødelagde for 3 år siden ½ liter pesto, da jeg ikke var over pinjekernerne.
      Da jeg lavede denne portion lavede jeg samtidig en gang løvstikkepesto, men med hasselnødder.

      Svar
  4. Janne

    Hej.
    Når jeg laver basilikum pesto så bliver det meget hurtigt mørkt /sort. Først bare i overfladen men efterhånden er det hele pestoen der bliver mørk. Hvordan opbevarer jeg det så det stadig ser friskt ud ?

    Svar
    • Søren

      Hej
      Jeg kan forklare hvordan jeg opbevarer det, hvilket er i køleskabet.
      Jeg kommer pestoen i gamle sennepsglas med låg, som først er skoldet og skyllet i atamon. Inden jeg kommer låg på glasset sørger jeg altid for, at hælde ca. 1 cm. olivenolie over selve pestoen, da det hjælper på konserveringen.
      Jeg ved ikke om du har gjort det samme, men muligvis kan det skyldes, at pestoen får ilt?
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Annie Tews

    Hej
    Kan jeg bruger hasselnødder i stedet for pinjekerner?

    Svar
    • Søren

      Hej
      Du kan godt bruge hasselnødder. Dog giver de en lidt anden konsistens og smag, men har jeg har i løvstikkepesto blandet hasselnødder og mandler. Sørg for, at komme dem i lidt af gangen.
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  6. Gabriella Toth

    Hej.
    Først en stor tak og ros, for dine skønne opskrifter.
    Jeg har en have med forskellige krydderurter, som nogle af dem fryser jeg, andre vil jeg på glas, som pesto. Ind jeg kaster mig ud i dem, lige et spørgsmål.
    Kan de stilles i skabet, hvor jeg har alle mine syltet ting? Jeg har ikke sådan en stor køleskabet, til 20-30 små glas (altså til forskellige pestoer)
    på forhånd tak
    Gabriella

    Svar
    • Søren

      Hej Gabriella
      Mange tak :-).
      Mit umiddelbare svar er Ja.
      MEN, du skal være opmærksom på, at holdbarheden forkortes. Jeg tror og det er kun et gæt, at dine pestoer kan holde sig i 3 – 6 måneder. Det afhænger også, at hvor køligt det er i dit skab.
      Olier bliver efter ca. 6 – 12 måneder harske i smagen. Dog er det ikke så fremtrædende i en pesto, men vil med tiden kunne smages.
      Jeg ved ikke om du har en fryser? Hvis du har kan du forlænge holdbarheden ved at fryse dine pestoer, hvilket flere af læserne af min blog gør. Du kan med fordel fryse pestoen i mindre portioner.
      Håber det kan hjælpe dig.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Gabriella Toth

        tak for dit svar Søren.
        Jeg regner (desværre ) heller ikke med at de holder lang tid. Olivenolien bruger jeg udelukkende, øko. jomfru (som ikke har mange tilsætningsstoffer)
        Jo vi har fryser, men der har vi mad (som jeg laver i store portioner) samt Jeg har allerede en del krydderurter i bøtte, som har det bedre med at være fryses ned end tørres. Udover det, har jeg lavet ca10-15 bakker som terninger. og så kommer der jo alt andet kød/brød slags, pizza..osv..
        Jeg har prøvet at fryser pestoen, men jeg synes ikke jeg har det sammen konsistent. og/eller smag som på glas.
        Ind du undre dig, hvorfor i alverden, laver jeg mad til en hær, så fordi jeg har fødevareallergier, som gør at mange af de E.nr. jeg kan ikke tåle…
        Bh. Gabriella

        Svar
        • Søren

          Det var så lidt. Jeg forstår godt, at du er nødt til, at lave til mange dage når du har fødevareallergi.
          Husk, når du hælder på glas, at dække selve pestoen med olie, hvilket konserverer den.
          /Søren

          Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sandwich af and | GASTROmad - [...] Basilikumpesto. [...]
  2. Anmeldelse af Bosch MMB2000 Blender | GASTROmad - [...] Selve opskriften kan ses her. [...]
  3. Salturt | GASTROmad - [...] Basilikum. [...]
  4. Opskrift Kylling med oliven - Pollo alle olive | - […] evt. retten med noget godt brød og pesto […]
  5. Salturt | - […] Basilikum. […]
  6. Marineret laks og pasta en fantastisk ret | - […] Basilikumpesto […]

Læg et svar til Søren Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!