og

Blinis

af | 1. mar 2016 | Appetizer, Bagning, Forretter

Opskrift på Blinis

Blinis er de traditionelle skønne russiske  pandekager, som både kan spises som de er eller med forskelligt lækker fyld på. Mange har nok hørt om dem med kaviar på som små appetizers. Du kan også prøve dem med dansk Stenbiderrogn og rygeost creme sammen med disse pandekager som HER

Blinis er noget mere kompakte end amerikanske pandekager, selv om de udseendemæssigt og størrelsesmæssigt minder om hinanden.

Jeg har valgt som i den klassiske blinis at bruge boghvedemel, som ikke alle mindre supermarkeder har. Man kan udelade boghvedemelet og udelukkende bruge almindelig hvedemel. Om der er den helt store forskel ved jeg ikke, da jeg kun har lavet dem med hvedemel og boghvedemel.

Opskrift på Blinis

Dejen til blinis er en blanding af boghvedemel og hvedemel. Jeg har stødt på et par opskrifter, hvor det udelukkende er lavet med boghvedemel. Jeg havde lidt vanskeligheder med, at finde boghvedemelet, men i et lokalt supermarked stod den under specialmel fra Urtekram.

Man får et ret stort antal af dem ud af denne portion dej. Som ved amerikanske pandekager er dejen mere tyk end vores pandekager normalt er. Det betyder at man lige skal være obs på at få dejen til, at slippe skeen og ramme panden. Efter lidt øvelse var det ikke noget problem, at tilberede en stor flok blinis. Faktisk er de gode at fryse og kan nemt lunes op i ovnen eller mikroovnen.

Prøv også disse opskrifter: Amerikanske Pandekager // Spinatpandekager // Tortillas

Blinis dej

Blinis

3.23 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Bagning
Køkken: Russisk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 150 g. hvedemel
  • 150 g. boghvedemel
  • 3/4 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 3 æg delt i hvider og blommer
  • dl. yoghurt
  • ½ dl. lunkent vand
  • ½ tsk. sukker
  • 1 spsk. smør

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, boghvedemel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål.
  • Tilsæt yoghurt, æggeblommer og vand og rør det sammen til en dej.
  • Sæt det til side i 30 – 60 minutter.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  • Smelt smørret som vendes i dejen. Dejen er meget kompakt.
  • Bag små blinis på enten en blinis pande, eller tefalpande, hvor de ikke skal være større end 10 – 12 cm. i diameter. Jeg brugte et par metalforme for, at gøre dem rundere.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Prøv Blinis med Stenbiderrogn som i denne HER opskrift.

Blinis dej

Dejen er meget kompakt, og kan være lidt svær at komme på panden.

Russiske pandekager kan laves som helt små til rogn eller caviar der bruges som appetizer eller større til en brunch.

Små russiske pandekager

Som man kan se er disse blinis små og jeg kunne bage ca. 6 – 8 af gangen. Dette gjorde det noget hurtigere når der skal laves en større mængde.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

12 Kommentarer

  1. Christina / TheBigMeowski

    Det skal jeg vist afprøve på et tidspunkt 🙂 Sidder og drømmer om blinis med røget laks lige nu, uhm. Måske et tegn på, at det er tid til lidt frokost 😉

    Svar
    • Søren

      Jeg kan kun anbefale det. På fredag udgiver jeg et indlæg om hvad blinis kan bruges til :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Julie Hansen

    Du mangler at angive hvilken enhed yoghurt er i? medmindre man skal bruge 2½ yoghurt 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Julie
      Jeps det er rigtigt, at jeg mangler at angive mængden, som er 2½ dl.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Bo

    Har lige bagt blinis efter din opskrift, og serveret med stenbider rogn med det hele.
    Perfekt.

    Svar
    • Søren

      Hej Bo
      Super skønt, at læse og så bliver jeg da godt nok misundelig :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Lonni

    hej Søren.
    Vil gerne høre hvor mange blinis bliver der af en portion, og kan de fryses.
    Venligst Lonni

    Svar
    • Søren

      Hej Lonni
      Jeg mener man får ca. 30 – 35 stk. ud af portionen. Jeg ikke selv prøvet at fryse dem, så jeg tænker at det må komme an på en prøve.
      Hvis du gør, så må du meget gerne skrive om det :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Rikke

    Hej Søren.
    Kan man lave dem dagen før man skal bruge dem? Tænker de skal være kolde når man servere dem, eller??

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Rikke
      Du kan sagtens lave dem dagen før, og ja jeg serverer Blinis kolde :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Rikke

        Super 🙂
        1000 tak for svar. Hvordan opbevarer jeg dem bedst til dagen efter?
        De bedste hilsner
        Rikke

        Svar
        • Søren Willadsen

          Velbekomme :-).
          I en tætsluttende beholder i køleskabet.
          God weekend
          Søren

          Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!