og

Dampede Hjertemuslinger med øl og kål

af | 16. feb 2021 | Efterår, Fisk og Skaldyr, Hovedretter

Opskrift på dampede Hjertemuslinger

Hjertemuslinger dampet i øl med savoykål er en perfekt måde at tilberede disse skønne muslinger på. De er mindre end blåmuslinger men har masser af skøn smag.

Selv om hjertemuslinger er lidt mindre end mange andre muslinger er de proppet med den skønneste smag, og passer utrolig godt i en gryderet med en dejlig hjemmelavet Tagliatelle til.

Øl af typen ale og den dejlige anissmag fra fennikel sammen med smagen af dampede hjertemuslinger er et perfekt match der går rigtig godt i spænd. Jeg sauterede løg og hvidløg i lidt god krydderbacon, der giver hele retten noget dybde.

De sidste par minutter inden retten serveres tilsætter jeg lange stykker af savoykålblade der falder lidt sammen når de varmes op med de øvrige ingredienser.
Savoykålen smager vanvittig godt sammen med de andre grøntsager, og de dampede hjertemuslinger. Det er desuden en af mine yndlingskål.
Jeg valgte at give retten noget mere fylde af persillerod og gulerod, så den kan serveres som hovedret.

Tilbehøret faldt på en hjemmelavet tagliatelle, men man kan bruge den pastatype man selv har mest lyst til, eller bare servere noget brød til, hvor muslingeretten kan serveres som en forret.

Denne ret kan minde om Pasta Alle Vongole, hvor man ofte bruger venusmuslinger der er større end de små hjertemuslinger.

Prøv også: Sort risotto med blæksprutte // Spaghetti alla Marinara

Hjertemuslinger er begyndt at blive nemmere at kunne købe hos de forskellige fiskehandlere.

Jeg har en enkelt gang set dem i et supermarked.
Kan man ikke få dem ved enten sin fiskehandler eller fiskebil eller for den sags skyld i supermarkedet kan blåmuslinger anvendes.
Jeg synes personligt at man ikke bør snyde sig selv for at smage hjertemuslinger hvis det er muligt.

Dampede Hjertemuslinger tilberedt med øl

Dampede Hjertemuslinger med Øl og Kål

Hjertemuslinger dampet i øl med savoykål er en perfekt måde at tilberede disse skønne muslinger på. De er mindre end blåmuslinger men har masser af skøn smag.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk og Skaldyr, Forret, Hovedret, Pasta
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 – 1½ kg. hjertemuslinger
  • 4 – 6 skiver Bacon
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 fennikel
  • 1 – 2 stk. gulerødder
  • 1 – 2 stk. persillerødder
  • Olie til stegning
  • 1 øl af typen stout eller ale
  • 2 dl. Tomatpassata
  • 8 – 10 stk. savoykål blade
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl hjertemuslingerne under rindende vand. Kassér dem som er åbne og ikke lukker sig når man slår dem mod en kant.
  • Skær baconen i skiver og dernæst i tern.
  • Skær skalotteløg, hvidløg og fennikel i tern.
  • Skræl gulerødder og persillerødder, som skæres i mindre tern.
  • Fjern bladene fra savoykålen som skylles.
  • Savoykål bladene skæres i 3 cm brede strimler.
  • Varm en gryde op ved middelvarme og hæld ½ spsk. neutral olie i.
  • Steg dernæst baconen næsten sprød i gryden.,
  • Sauter skalotteløg, hvidløg og fennikel i et par minutter sammen med baconternene.
  • Tilsæt dernæst gulerødder og persillerødder som sauterer med i nogle minutter.
  • Hæld øllet ved som koges op og dernæst hældes tomatpassaten i.
  • Smag til med salt og peber.
  • Lad det hele simre i 10 minutter under låg.
  • Skru dernæst op for varmen og kom muslingerne i når det koger.
  • Sæt låget på og lad dem dampe i 5 minutter.
  • Kom til sidste savoykålen ved og lad det falde lidt sammen.

Noter

Server retten med tagliatelle.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Dampede hjertemuslinger

Hjertemuslinger er som navnet hjerteformede og findes langs kysterne.

Den lever nedgravet et par centimeter under sandbunden. På Fanø kan man eksempelvis stå og stampe med fødderne i sandet, som får hjertemuslingerne til at komme op til overfladen.

Uanset om man selv samler dem eller købet muslinger gælder samme tommelfingerregel. Er hjertemuslingen åben og ikke lukker sig efter man har banket den på en kant skal den kasseres, da den er død. De hjertemuslinger der ikke er åbne efter tilberedning skal også kasseres.
Man bør også skylle hjertemuslingerne for sand, især hvis man selv har samlet dem.

Samler du selv så gør det væk fra havneområder pga. det der oftest lukkes ud fra byerne.

Friske hjertemuslinger

Sørg for at skylle hjertemuslingerne grundigt for sand, og de som ikke lukker sig når man slår på dem kasseres.

Grøntsager til muslinger

Skalotteløg, hvidløg, fennikel, gulerod, persillerod og savoykål er de grøntsager jeg brugte i retten.

Krydder bacon fra Fanø

Brug en god bacon til retten.

sauterede grøntsager

Sauter bacon og grøntsager inden øl og tomatpassata tilsættes.

Dampede hjertemuslinger med tomatsauce

Damp hjertemuslingerne i omkring 5 minutter.

Hjertemuslinger og pasta

Server de øldampede hjertemuslinger med pastaen til.

Dampede Hjertemuslinger tilberedt med øl

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!