Efterårs opskrifter
Efteråropskrifter
Efterårsretter
Jeg har samlet en række lækre og skønne efterårsretter på en side, så du hurtig kan få et overblik over opskrifterne.
Efteråret er for mig en af de skønneste tider på året, hvor vi går fra varme til en køligere temperatur og en forandring i naturen, når bladende på træerne forandrer sig og til sidste falder af.
Selv om jeg elsker foråret og den lyse tid holder jeg lige så meget af efteråret, da det er er på den tid af året hvor jeg sylter og konserverer de grøntsager jeg kan have i haven eller drivhuset som eksempelvis skønne drueagurker, de sidste grønne tomater, hyldebærene og rigtig meget andet. Svampene begyder også at pible frem i skovene og hvem elsker ikke stegte svampe på et stykke brød, eller i en simreret.
Tiden er også der hvor vi langsomt trækker os inde døre, og vi begynder at sætte de store gryder på komforet til klassiske simreretter som Beouf Bourgignon, Coq au Vin, Hokkaido suppe eller Oksehale suppe.
Jeg elsker disse retter der passer sig selv og kun bliver endnu bedre af at stå og simre i mange timer, og blive varmet op dagen efter med endnu mere smag i. Samtidig er det skønt med en dejlig duft der langsomt spreder sig i huset fra ens gryder.
Det kan også være kraftige stege der laves i ovnen og ligeledes udsender de lækreste dufte.
Når efteråret kommer kan jeg bedre nyde de kraftigere rødvine med smag af krydderier, modne bær og terroier, som siden vinter har stået på hylden og ventet med at blive trukket op, og serveret til en kraftig gryderet som Boeuf Stroganoff.
Efteråret er også lig med en helt anden afslapning som jeg oplever passer til maden, da mange af retterne klarer sig selv og kun bliver bedre af længere tilberedning.
Udvalgte efterårsfavoritter
Krondyrfilet med vildtsauce
Krondyrfilet med vildtsauce og årstidens ingredienser er en rigtig efterårs- og vinterret med masser af smag. De mørke og koldere måneder er ideelle til disse retter af vildt. Vildtkød som krondyrfilet passer derfor rigtig godt til årstiden med dens dybe og kraftige...
Orzo med Hokkaido
Orzo er små pasta, som til forveksling ligner ris og som i denne opskrift minder og smager som risotto. Man får i denne opskrift med orzo kendt som risoni en lækker cremet pastaret fyldt med skønne hokkaidogræskar stykker. Pasta som orzo er dejlig anvendelige...
Waldorfsalat
Waldorfsalat med fløde og creme fraiche er en frisk klassisk salat som passer perfekt til lidt tunge retter. Den amerikanske salat Waldorfsalat er skønt tilbehør til juleand, vildtretter, gammeldags oksesteg og andre klassiske retter. Waldorfsalat med fløde og...
Gammeldags Æblekage
Gammeldags æblekage med lækker flødeskum og makroner serveret i glas er en skøn og nem klassisk dansk dessert. En af de ægte danske klassiske desserter må være gammeldags æblekage, som mere er en æblekompot frem for kage. Dermed ikke sagt at den ikke er lækker og både...
Gulerodssuppe
Gulerodssuppe er en nem opskrift på en skøn aromatisk suppe til hele året rundt. Gulerødder har vi næsten altid i køleskabet og bruges i vores køkken flittigt. Både som rå, i salater, gryderetter og bagte. Når de bruges i suppe får man en utrolig dejlig gulerodssuppe...
Millionbøf
Millionbøf med kartoffelmos er en ægte klassisk dansk opskrift som smager fantastisk og er et stort hit selv med pasta til. Denne 80´er ret er stadig meget populær i mange familier, især dem med børn. Millionbøf er så dejlig nem at lave, og kan varieres på flere...
Kantarelsauce
En lækker og nem kantarelsauce som kan serveres til både kalve- og oksekød og fjerkræs retter. Denne sauce med kantareller er utrolig velsmagende og cremet som sagtens kan gøre en afhængig. Det er en af mine bedste sovse med skovens guld som jeg selv har fundet. Jeg...
Svamperagout
Svamperagout er en skøn vegetarisk ragout lavet med masser af smagfulde svampe. Svamperagout med tykke pastarør giver en lækker ret med grøntsager. Denne kødløse svamperagout med masser af de lækreste store portobello svampe og karl johan svampe, giver denne...
Hasselback Butternut Squash – Nem opskrift på butternut i ovn
Nem opskrift på hasselback butternut squash, hvor butternut squash som hasselbagt får en lækker sprød overflade og passer perfekt som tilbehør til aftensmad. Hasselback butternut squash opskrift er en af de utrolig gode aftensmad ideer. Butternut squash i ovn er nemt...
Blomkålsgratin
Blomkålsgratin er en ægte klassisk ret med blomkål og revet ost. Det dejlige sprøde låg af rasp giver blomkålsgratin noget lækkert til den cremede sovs. Mormormad fra firserne som denne grønsagsret med gratinerede blomkål er utrolig dejlig og kan både serveres som en...