Efterårs opskrifter
Efteråropskrifter
Efterårsretter
Jeg har samlet en række lækre og skønne efterårsretter på en side, så du hurtig kan få et overblik over opskrifterne.
Efteråret er for mig en af de skønneste tider på året, hvor vi går fra varme til en køligere temperatur og en forandring i naturen, når bladende på træerne forandrer sig og til sidste falder af.
Selv om jeg elsker foråret og den lyse tid holder jeg lige så meget af efteråret, da det er er på den tid af året hvor jeg sylter og konserverer de grøntsager jeg kan have i haven eller drivhuset som eksempelvis skønne drueagurker, de sidste grønne tomater, hyldebærene og rigtig meget andet. Svampene begyder også at pible frem i skovene og hvem elsker ikke stegte svampe på et stykke brød, eller i en simreret.
Tiden er også der hvor vi langsomt trækker os inde døre, og vi begynder at sætte de store gryder på komforet til klassiske simreretter som Beouf Bourgignon, Coq au Vin, Hokkaido suppe eller Oksehale suppe.
Jeg elsker disse retter der passer sig selv og kun bliver endnu bedre af at stå og simre i mange timer, og blive varmet op dagen efter med endnu mere smag i. Samtidig er det skønt med en dejlig duft der langsomt spreder sig i huset fra ens gryder.
Det kan også være kraftige stege der laves i ovnen og ligeledes udsender de lækreste dufte.
Når efteråret kommer kan jeg bedre nyde de kraftigere rødvine med smag af krydderier, modne bær og terroier, som siden vinter har stået på hylden og ventet med at blive trukket op, og serveret til en kraftig gryderet som Boeuf Stroganoff.
Efteråret er også lig med en helt anden afslapning som jeg oplever passer til maden, da mange af retterne klarer sig selv og kun bliver bedre af længere tilberedning.
Udvalgte efterårsfavoritter
Koteletter i Fad
Koteletter i fad eller fadkoteletter er en af de nemmeste og mest vidunderlige hverdagsretter man kan tilberede på en travl hverdag. Den er så lækker, at den selvfølgelig også kan serveres i weekenden eller til en gæste middag.Opskriften på koteletter i fad er super...
Rosenkålssalat
Rosenkål smager utrolig godt og kan både bruges rå i en lækker rosenkålssalat med sprød fennikel og radiser. Man kan selvfølgelig også tilberede dem på forskellige måder som koge dem kort, fjerne bladene og sautere dem i kort tid på en pande.Rosenkål kan købes hele...
Nyretapper og morkelsauce
Nyretapper og morkelsauce er en utrolig lækker ret. Udskæringen er langt om længe ved, at være så kendt, at jeg købte disse i en lokal Superbrugs. Noget jeg ikke tidligere troede ville ske.En af byens større slagterforretninger er ligeledes begyndt, at handle med...
Asiatisk Hokkaidosuppe
Her efter nytår er vejret virkelig blevet koldere, og hvad er ikke skønnere end, at varme sig på en super skøn Asiatisk Hokkaidosuppe.Butikkerne sælger stadig masser af store og billige hokkaidoer, som gør at du på ca. 25 minutters forberedelsetid, og 30 minutters...
Oksehalesuppe
Oksehalesuppe er en af de retter der sidder på min nethinde fra min barndom. En fantastisk og vidunderlig ret, når en suppe skulle være lidt finere end normalt. Oksehalesuppe er en utrolig dejlig kraftig suppe med masser af skøn smag. Der findes næsten ikke...
Svampestuvning på ristet brød
Svampestuvning på ristet brød af f.eks. kantareller, bøgehatte, østershatte eller hvad du ellers kan finde i enten naturen eller handlen er en skøn og meget nem ret. Jeg har til denne version af en svampestuvning brugt østershatte, som er købt i et lokalt supermarked....
Porresuppe
Hvem holder ikke af en god cremet porresuppe til, at varme sig på? Jeg havde for nyligt et stort bundt porre, som skulle være basis i en lækker vinter- eller efterårssuppe. Udover porrerne røg der et kvart blomkål i, i stedet for de traditionelle kartofler. Men har du...
Stegt gåsebryst, kålrabi og Gran
Jeg er i sidste øjeblik med i 5 runde af Madbloggerudfordringen, hvor temaet er Nordisk Jul. Jeg købte for nyligt et helt gåsebryst med ben i et supermarked, uden at prisen var for høj i forhold til størrelsen af brystet, som skulle bruges til denne udfordring. Men...
Hokkaidosuppe
Hokkaidosuppe er en skøn og lækker cremet græskarsuppe som er vidunderlig nem, at lave. Det dejlige med en hokkaidosuppe er, at man kan variere opskriften på ufattelig mange forskellige måder som passer lige til ens egen smag. Jeg serverer min version med ristet...
Osso Buco
Osso Buco med safranrisotto og gremotala er en ægte klassisk italiensk simreret af kalveskank. Opskrift på Osso Buco Retten er kan laves både forår, sommer, efterår og vinter. Det kan være med hvidvin som i den oprindelige italienske opskrift, eller rødvin. eller...