Efterårs opskrifter
Efteråropskrifter
Efterårsretter
Jeg har samlet en række lækre og skønne efterårsretter på en side, så du hurtig kan få et overblik over opskrifterne.
Efteråret er for mig en af de skønneste tider på året, hvor vi går fra varme til en køligere temperatur og en forandring i naturen, når bladende på træerne forandrer sig og til sidste falder af.
Selv om jeg elsker foråret og den lyse tid holder jeg lige så meget af efteråret, da det er er på den tid af året hvor jeg sylter og konserverer de grøntsager jeg kan have i haven eller drivhuset som eksempelvis skønne drueagurker, de sidste grønne tomater, hyldebærene og rigtig meget andet. Svampene begyder også at pible frem i skovene og hvem elsker ikke stegte svampe på et stykke brød, eller i en simreret.
Tiden er også der hvor vi langsomt trækker os inde døre, og vi begynder at sætte de store gryder på komforet til klassiske simreretter som Beouf Bourgignon, Coq au Vin, Hokkaido suppe eller Oksehale suppe.
Jeg elsker disse retter der passer sig selv og kun bliver endnu bedre af at stå og simre i mange timer, og blive varmet op dagen efter med endnu mere smag i. Samtidig er det skønt med en dejlig duft der langsomt spreder sig i huset fra ens gryder.
Det kan også være kraftige stege der laves i ovnen og ligeledes udsender de lækreste dufte.
Når efteråret kommer kan jeg bedre nyde de kraftigere rødvine med smag af krydderier, modne bær og terroier, som siden vinter har stået på hylden og ventet med at blive trukket op, og serveret til en kraftig gryderet som Boeuf Stroganoff.
Efteråret er også lig med en helt anden afslapning som jeg oplever passer til maden, da mange af retterne klarer sig selv og kun bliver bedre af længere tilberedning.
Udvalgte efterårsfavoritter
Grønkålssuppe, fra mormors gryder.
Grønkålssuppe er super skøn og meget sund suppe som samtidig er fuld af dejlig smag. Suppe af grønkål er skøn flere dags mad der kun skal varmes op og kan serveres med eller uden tilbehør. Jeg har serveret denne grønkålssuppe med sprød bacon til der giver selve suppen...
Fransk Løgsuppe – En ægte klassiker
Fransk løgsuppe en skøn fransk klassisk ret på løg som med ostebrød gør til en vidunderlig suppe. Fransk løgsuppe er en af mine favoritsupper og jeg får den desværre alt for sjældent, hvilket er en skam, da den smager fantastisk godt, og jeg elsker disse klassisk...
Braiserede Svinekæber
Braiserede kæber af svin eller kalv er efter min smag altid en lækker ret. Jeg har lavet retten en del gange og med rigtig god succes. Jeg har til denne ret brugt svinekæber, og valgte denne gang, at lave et lille forsøg med kæberne. De blev marineret i øl og...