Fermenterede Ramsløg
Fermenterede ramsløgsblade er et forsøg jeg kastede mig ud i for et par uger siden, inden de sidste ramsløgsblade visner.
Jeg en del gange tilberedt den koreanske sauerkraut Kimchi, som jeg er fuldstændig vild med, og bruger som tilbehør til mange forskellige retter. Det kan både være Asiatiske, pastaretter eller en helt almindelig gang frikadeller, hvor jeg gerne vil have noget salt, krydret og syrligt til.
Jeg havde ikke nogen anelse om, hvordan jeg kunne fermentere ramsløgsblade, men hoppede ud i det, med at bruge samme teknik som ved Kimchi, hvor kinakål eller hvidkål ligger i en 5 % saltlage i 12 timer inden de skæres i stykker og masseres.
Her i opskriften har jeg valgt, at lægge både kinakålblade og ramsløgsblade i saltlagen, hvor jeg efterfølgende forsigtig masserede de hele kinakålblade, så de frigav deres naturlige safter.
Da ramsløgsbladene er meget fine har jeg ikke masseret dem, men kommet dem i et patentglas sammen med kinakålbladene.
Prøv også: Ramsløgssmør // Kimchi
Fermenterede Ramsløg
Fermenterede ramsløgsblade er et forsøg spændende forsøg jeg kastede mig ud i.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Syltning, Fermentering, Konservering, Tilbehør
Køkken: Dansk
Ingredients
- 4 – 6 kinakålblade
- Ca. 40 – 60 ramsløgsblade
- 1 l. vand
- 50 g. salt
- 1 patentglas
Instructions
- timer inden tilberedes en 5 % saltlage af 50 g. salt og 1 liter kogende vand., som køles ned.
- Placer kinakålbladene og ramsløgsbladene i en skål og hæld den afkølede saltlage over.
- Hold bladene nede med en tallerken.
- Lad det stå i 12 timer.
- Tag kinakålbladene op af saltlagen.
- Læg dem i en ny skål og begynd, at massere dem forsigtigt i ca. 5 – 10 minutter indtil de afgiver deres naturlige saft.
- Skyl ramsløgsbladene.
- Kom 2 kinakålblade i bunden af patentglasset.
- Placer ramsløgsbladene ovenpå, og på toppen 2 – 3 kinakålblade.
- Hæld væden fra kinakålenes naturlige saft over så det bliver dækket af væden.
- Luk låget på patentglasset.
- Lad det stå ved 18 – 20 grader i ca. 2 – 4 dage.
- Hver dag åbnes låget for at frigive kuldioxidtryk der dannes når bladene fermenterer.
- Sæt dernæst glasset på køl, som stopper fermenteringsprocessen.
Notes
De fermenterede ramsløgblade kan holde sig på køl i flere måneder. Men husk, at tjekke om bladene er under væden, da de ellers kan mugne.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Og hvad vil jeg bruge disse fermenterede ramsløgsblade til? Jeg har flere sjove planer, hvor der vil indgå kammuslinger, fisk og fine grøntsager.
Men indtil videre får de lov, at så på køl.
Hej Søren! Hvordan blev resultatet? Og hvad har du brugt de fermenterede blade til?
Hej Nana
Resultatet blev rigtig godt, og bedre end hvad jeg havde regnet med. Bladende har den salte fermenterede smag men stadig med en anelse ramsløg over sig. De er nu meget tynde og næsten gennemsigtige.
Jeg har faktisk kun brugt dem som forsøg en gang sammen med stegt kammusling.
Du fik mig til, at tjekke dem igen og smage på dem, hvilket var en god overraskelse :-).
Jeg tænker, at de vil passe til noget der har lidt fedme i sig.
Bedste hilsner
Søren
Hej! Hvornår er de klar til at blive spist? Så snart de kommer på køl efter de 2-4 dage ved stuetemperatur?
Hej Timo
Når det er færdige med, at fermenterer kan du spise dem.
Bedste hilsner
Søren