ForsideFisk og SkaldyrFiskefond

Kommentarer

Fiskefond — 13 kommentarer

  1. Pingback:Dampet torsk på savoykål | GASTROmad

  2. Pingback:Paella - Seafood | GASTROmad

  3. Er I sikre på at det må koge (simre) i 30 min? Mener at fiskeben udløser noget “lim” og at det hele kan komme til at smage bittert og efterfølgende ikke særlig rart.

    • Jeg er meget sikker, da jeg har lavet fiskefond rigtig mange gange og altid har noget i fryseren. Hvis du tjekker diverse kogebøger beskriver de det samme.
      Smagen er helt ok :-).
      /Søren

  4. Pingback:Fiskelasagne |

  5. Pingback:Skaldyrs Chowder Suppe |

  6. Pingback:Paella - Seafood |

  7. Pingback:Havkat med bronzefennikel og sauce nage |

  8. Pingback:Dampet torsk på savoykål |

  9. Hej, tak for super gode opskrifter. Jeg har lyst til at prøve at lave en fiske fond men skal der ikke noget fisk i? Er det kun fiskeben? Hvor får du fat i et kg fiske ben? Kn man købe dem hos fiskehandleren?

    Glæder mig til at prøve denne ?

    Hilsen Bjarne

    • Hej Bjarne
      Mange tak for rosen :-).
      Man bruger kun fiskeben i en fiskefond. Grunden tænker jeg skyldes, at fonden bliver for “fisket” i smagen. De bedste fiskeben kommer af fladfisk.
      Nogle fiskehandlere har fiskeben liggende, men du kan med fordel aftale det med dem et par dage i forvejen.
      Bedste hilsner
      Søren

  10. Jeg har kogt rejeskalder og brugt fonden til at koge muslinger i,men fonden ser opvaskevand agtig ud men smager godt nok,hvordan får jeg en pænere. farve

    • Hej Lisa
      Rigtig mange gange ligner det opvaskevand :-). Du kan hælde det igennem et klæde, hvis det er grumset. En anden metode for, at klare fonden er, at koge den op, og komme piskede æggehvide i fra 2 – 3 æg. Dernæst hælder du det igen igennem et klæde. Æggehviden optager alt grumset.
      Bedste hilsner
      Søren

Skriv et svar til Lisa Østergaard Annuller svar