Hjemmebagt franske flutes med den perfekte sprøde skorpe og luftige krumme er nemme selv at bage.
De er perfekte som tilbehør til både supper, franske gryderetter, tapas, sandwich eller morgenmad som i Frankrig. I Vietnam bruger man sprøde flutes i en traditionel sandwich med indflydelse fra Frankrig som hedder Banh Mi.
Samtidig tager det ikke lang tid selv at bage dem. Du kan både lade dejen hæve samme dag, eller natten over.
Flutes Opskrift
Opskriften på hjemmelavet flutes er med få ingredienser som lige så mange andre bageopskrifter er vand, gær, mel og salt. I denne opskrift er den en rigtig god ide, at bruge proteinrigt mel, som eksempelvis det italienske tipo00. Brødet får en mere luftig krumme af denne slags mel. Jeg har derudover tilsat lidt bageenzym for at få en mere sprød skorpe, hvilket kan udelades.
Hævning af dejen til flutes var samme dag, men over to gange. Først efter dejen var samlet, og igen efter dejen var delt og formet til flutes. Du kan godt lade dejen koldt hæve i køleskabet natten over inden den formes.
En lille vigtig ting er at huske at skære den formede dej med et barberblad eller en meget skarp kniv. Jeg bruger selv et barberblad.
Andre gode bageopskrifter: Ølandsbrød // Ciabattabrød
Flutes
Ingredienser
- 20 g. gær
- 3 dl. lunkent vand
- 490 g. proteinrigt mel. f.eks. tipo00
- 10 g. bageenzym kan udelades
- 1 spsk. flagesalt
- Olie
- 1 dl. koldt vand
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet i en røreskål.
- Tilsæt melet lidt ad gangen mens der køres ved lav hastighed, eller ælt det sammen i hånden.
- Når halvdelen af melet er tilsat, hældes saltet i og dernæst resten af melet.
- Kør dejen i 5 minutter indtil den slipper siderne.
- Smør siderne i en skål med olie, hvori dejen placeres.
- Kom film over skålen og lad dejen hæve i 3 timer.
- Tag dejen op og del den i tre portioner.
- Form hver del i en oval cirkel, hvor den længste side er mod dig selv.
- Fold 1/3 del af siden mod dig ind mod midten, og dernæst den anden side ind over.
- Fold nu siderne fra højre og venstre halv ind over.
- Fold igen siderne mod dig selv ind over.
- Mas dejen lidt, og med en hånd tril dejen lidt frem og tilbage på midten.
- Med begge hænder trilles dejen til aflange stykker dej, der minder om flutes.
- Placer dem på en bageplade med bagepapir.
- Læg et viskestykke over og lad dem efterhæve i 1½ time.
- Snit hver enkelt stykke dej flere steder på skrå med et barberblad eller skarp kniv.
- Sæt dem i en forvarmet ovn på 230 grader, og hæld det iskolde vand i bunden af en bageplade.
- Bag dem i 20 – 25 minutter.
- Tag dem ud af ovnen og placer dem på en bagerist.
Noter
Prøv at servere flutes til disse retter: Fransk Løgsuppe // Snegle i hvidløg
Sådan formes baguette
En baguette eller flutes formes på en bestemt måde som jeg har beskrevet i opskriften. Først formes hver enkelt stykke dej til en flad oval form. Dernæst foldes siderne mod en selv 1/3 del indover og trykkes ned. Igen foldes de andre sider halvvejs indover og trykkes flad. Igen foldes siderne mod en selv indover inden dejen først rulles midt på og dernæst trilles til en formet flutes
Dejen til disse flutes kan også bruges til formbrød, hvor du ikke deler dejen eller kun i to dele. Du kan komme dejen i en bageform eller selv forme det og placere det på bagepladen.
Flutes som baguette kan godt gemmes et par dage i en papirspose og dernæst i en plastikpose uden de bliver kedelige. Eneste ved denne slags brød er at den sprøde skorpe bliver mere blød. Men rister du dem får de en okay sprødhed igen.
Form flutene som beskrevet og placer dem på en bageplade med bagepapir på.
Snit hver formet dej med et barberblad eller skarp kniv.
0 kommentarer