Forårs opskrifter
Forårsopskrifter
Forårsretter
Jeg har samlet en række af lækre og skønne forårsretter som passer utrolig godt i forårs månederne. Foråret er synonym med flere af forårets råvarer der pibler frem, som tykke hvide asparges, grønne og sprøde ramsløg, stenbiderrognen og torskerognen, helt friske rabarber og smagfulde lam. Alt sammen skønne råvarer vi ofte sukker efter når vinteren er ved at være ovre. I foråret har vi flere traditionsrige helligdage, hvor vi mødes i familierne til eksempelvis påskefrokosten med den klassiske lammekølle, St. Bededag hvor varme hveder serveres, Kr. Himmelfartsdag og Pinsen, hvor der igen er mulighed for familiefrokoster og familiemiddage. Samtidig er det årstiden hvor de mere lette retter kommer på bordet fremfor de tunge vintergryderetter. Smagen ændrer sig ligeledes i foråret og jeg ser personligt altid frem til denne lyse årstid, og skal som regel på udkig efter nye og spændende forårsopskrifter.Udvalgte forårsfavoritter
Grillede Asparges med Vinaigrette
Store hvide grillede asparges smager fantastisk sammen med lækre små sprøde tern af bakskuld, og en grov asparges og senneps vinaigrette.Vinaigretten passer utrolig godt til grillede asparges, der opnår en let skøn nøddeagtig smag når de grilles, og den sprøde og let...
Rabarbertærte
En skøn rabarbertærte smager utrolig godt da kombinationen af den dejlige sprøde tærtebund, de let syrlige og sødlige rabarber passer vanvittig godt sammen. Rabarbertærte er lige som mange andre tærter faktisk meget nem, at lave og orker man ikke at lave sin...
Lammefrikassé
Lammefrikassé er en ægte forårs ret, som smager utrolig godt, og kan varieres på mange forskellige måder. Lammefrikassé er som navnet antyder med lam og helst bov, da denne udskæring på lammet passer rigtig godt til gryderetter. Man kan ligeledes bruge lammekølle,...
Varme Hveder
Luftige varme hveder der dufter af lækker kardemomme er en skøn tradition man spiser aftenen inden Store Bededag. Skønne varme hveder er en af vores helt gamle traditioner, hvor man spiser disse dejlige luftige hvedeknopper aftenen inden helligdagen Store Bededag som...
Ramsløgssmør
Ramsløgssmør er et ufatteligt skønt kryddersmør af disse vidunderlige og smagfulde ramsløgsblade, der har denne dejlige smag af både hvidløg og purløg.Opskriften er virkelig nem og det tager ikke lang tid selv, at lave sin helt egen grønne og flotte kryddersmør.Det...
Asparges Sous Vide
Store hvide asparges tilberedt i sous viden gør asparges utrolig lækre og møre. De får det helt rette al dente bid, og smager også utrolig godt. Det tager ikke mere end 35 minutter, at tilberede dem i sous viden. Måske tænker du, at det ikke kan betale sig når det kun...
Hvide Asparges med æg og rejer
Nye kogte hvide asparges med smilende æg og små rejer er en perfekt frokost ret. Nye hvide kogte asparges med små nordsø rejer og smilende æg med en lækker grov vinaigrette på toppen er en perfekt frokost- eller forret. Æg og nye hvide asparges passer super godt...
Rejesalat
Rejesalat er en nem og meget hurtig måde, at lave den perfekte frokostsalat på. Sammen med friske grønne og hvide asparges får den en dejlig frisk og lækker smag, som både kan gå til frokost eller som en hurtig forret. Salaten er ligeledes super god til både jul og...
Asparges med Brunet Smør
Hvis du følger med på bloggen har du nok opdaget, at jeg er total bidt af hvide asparges, der ligesom stenbiderrognen har en kort sæson. Sæsonen for hvide asparges er fra omkring april til slut maj måned. Man er begyndt, at kunne købe hvide asparges fra Peru om...
Pighvar og Aspargessuppe
Pighvar og asparges suppe er en skøn måde, at afslutte asparges sæsonen på. Jeg havde gemt lidt hvide asparges rester i fryseren, som jeg sidste weekend tog op, og lavede en skøn cremet suppe af. Dertil et stykke smørstegt pighvar og Læsø jomfruhummer hale. En meget...