og

Forårs opskrifter

Forårsopskrifter

Forårsretter

Jeg har samlet en række af lækre og skønne forårsretter som passer utrolig godt i forårs månederne. Foråret er synonym med flere af forårets råvarer der pibler frem, som tykke hvide asparges, grønne og sprøde ramsløg, stenbiderrognen og torskerognen, helt friske rabarber og smagfulde lam. Alt sammen skønne råvarer vi ofte sukker efter når vinteren er ved at være ovre. I foråret har vi flere traditionsrige helligdage, hvor vi mødes i familierne til eksempelvis påskefrokosten med den klassiske lammekølle, St. Bededag hvor varme hveder serveres, Kr. Himmelfartsdag og Pinsen, hvor der igen er mulighed for familiefrokoster og familiemiddage. Samtidig er det årstiden hvor de mere lette retter kommer på bordet fremfor de tunge vintergryderetter. Smagen ændrer sig ligeledes i foråret og jeg ser personligt altid frem til denne lyse årstid, og skal som regel på udkig efter nye og spændende forårsopskrifter.

Udvalgte forårsfavoritter

Rabarbertærte

Rabarbertærte

En skøn rabarbertærte smager utrolig godt da kombinationen af den dejlige sprøde tærtebund, de let syrlige og sødlige rabarber passer vanvittig godt sammen. Rabarbertærte er lige som mange andre tærter faktisk meget nem, at lave og orker man ikke at lave sin...

Lammefrikassé

Lammefrikassé

Lammefrikassé er en ægte forårs ret, som smager utrolig godt, og kan varieres på mange forskellige måder. Lammefrikassé er som navnet antyder med lam og helst bov, da denne udskæring på lammet passer rigtig godt til gryderetter. Man kan ligeledes bruge lammekølle,...