og

Græske Kartofler

af | 23. mar 2021 | Grøntsager, Opskrifter, Tilbehør

Græske Kartofler hjemmelavet

Sprøde græske kartofler er en utrolig lækker og nem måde at lave de skønneste kartofler med smag på.

Hvem elsker ikke smagen af det græske køkken i ens eget køkken.

Opskriften på disse gyldne og sprøde bådkartofler med smag af Grækenland har jeg lavet i utrolig mange år, og er supernemme at lave. De passer fantastisk godt til forskellige stege, men især lammekød er perfekt til dem.
Når man samtidig laver en skøn Lammekølle eller Græsk Farsbrød sammen med disse græske kartofler med smag af rosmarin og timian bliver det en virkelig lækker ret.
Sammen med en skøn Tzatziki og Tomat Salat får man virkelig sin helt egen hjemmelavet græske middag.

De kan som sagt ligeledes serveres til en Culottesteg med en pebersauce eller en Pulled Pork Burger med en Aioli til.
Mulighederne er rigtig mange.

Det gode ved disse kartofler er, at man hverken skal koge dem forinden, men bare smide dem i ovnen hvor de får deres dejlige sprøde overflade og blødhed indeni.

Hvad skal man bruge af ingredienser til græske kartofler?

Til græske kartofler er det udover kartofler som bør være med skræl faktisk bare olivenolie og hakkede friske krydderurter fra min have som rosmarin og timian, der giver en vidunderlig lækker smag. Lidt citronsaft giver en dejlig syrlighed til dem.
Selv om jeg ikke har skrevet det i opskriften kan man nemt tilsætte et par knuste fed hvidløg til kartoflerne, som giver ekstra og lækker smag til dem.

Hvilke kartofler skal man bruge til opskriften på græske kartofler?

Jeg bruger de kartofler jeg finder i supermarkederne til ægte græske kartofler, og de behøves efter min mening ikke være store som bagekartofler, som jeg ville bruge til hjemmelavede pommes frites.
Jeg oplever at ganske almindelige kartofler er helt fine til denne opskrift.
Dog er min erfaring at de skal være med skræl, da det giver noget ekstra sprødhed og smag til kartoflerne.

LÆS OM: Pommes Frites // Kartofler i Airfryer

Græske Kartofler hjemmelavet

Græske Kartofler Sprøde nemme ovnkartofler med smag

Sprøde græske kartofler er en utrolig lækker og nem måde at lave de skønneste kartofler med smag på. Hvem elsker ikke smagen af det græske køkken hos en selv.
2.62 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Grøntsager, Tilbehør,
Køkken: Græsk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 55 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler med skræl
  • ¼ dl. olivenolie
  • Saften fra ¼ citron
  • 2 spsk. frisk hakket eller tørret timian og rosmarin
  • Groft- eller flagesalt

Sådan gør du

  • Tænd en ovn på 180 grader uden varmluft.
  • Skrub kartoflerne for jord og andet.
  • Dub dem tørre og skær dem i kvarte på langs.
  • Kom dem i en skål og hæld olien og citronsaften ved.
  • Drys timian og eventuelt rosmarin over og vend det hele rundt.
  • Læg et stykke bagepapir på en bradepande.
  • Hæld kartoflerne på bagepladen og fordel dem jævn.
  • Drys dem med groft- eller flagsalt
  • Bag dem i ovnen i omkring 45 – 55 minutter indtil de er gyldne.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hele kartofler med skræl

Behold skrællet på kartoflerne, men vask dem grundigt for jord.

Kartofler skåret i både

Skær dem i kvarte på langs.

Kartofler vendt i olie

Kom kartoffelbådene i en skål og vend olivenolien i.

Kartofler med rosmarin

Drys dem med rosmarin og timian.

Opskrift på græske kartofler

Bag dem i ovnen ved 180 grader indtil de er gyldne og sprøde.

Sprøde græske kartofler

Server de græske kartofler i et fad så man kan se hvor flotte de er.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!