Grillet jomfruhummer

af | 24. aug 2018 | BBQ/Grill, Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Jomfruhummere på enten grillen eller i ovnen er en virkelig lækker måde, at tilberede en meget nem og skøn forret på.
Sammen med hvidløgssmørret får man virkelig en super lækker forret langt de fleste vil elske.
Jeg har denne opskrift flækket jomfruhummerne på langs for nem hedens skyld, men de kan også tilberedes og serveres hele.

Når de flækkes skal de have ca. 5 minutter under ovngrillen eller ca. 10 minutter på en kul- eller gasgrill.
Tilberedes de hele kan man grille dem direkte i 5 minutter hvor de ofte vendes, eller indirekte i ca. 15 minutter.
Serveres de hele får du det hele med, også hovedet, hvor indholdet suges ud da det faktisk smager fantastisk og ikke bør gå til spilde.
Kødet i halen kender de fleste, og smager altid skønt.

Server dem med noget madbrød til.

 

 

Andre gode skaldyrsopskrifter: Hjemmelavet Rejsesalat // Grillet Kammusling // Hvidvinsdampede Blåmuslinger

 

Grillet Jomfruhummer

Jomfruhummere på enten grillen eller i ovnen er en virkelig lækker måde, at tilberede en meget nem og skøn forret på. Langt de fleste elsker retten.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Grill, Skaldyr, Fisk, Forret,
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 27 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 12 hele jomfruhummere
  • 150 g. smør
  • 2 fed fint hakket hvidløg
  • 1 fint hakket skalotteløg
  • 2 – 3 spsk fint hakket persille
  • ½ tsk. chipotle eller chili
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl. hvidvin
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Flæk jomfruhummerne på langs.
  • Tag smørret ud af køleskabet lidt tid i forvejen.
  • Bland smør, hvidløg, skalotteløg, persille, chipotle og olivenolie sammen i en skål.
  • Placer jomfruhummerne i et ildfast fad med kødsiden op af.
  • Kom et par store tsk. fulde smør over hver jomfruhummer, og hæld hvidvinen i selve fadet. Er der lidt smør i overskud kommes det også i fadet.
  • Tænd ovnen på grill, og når den er klar sættes fadet i.
  • Lad jomfruhummerne få 5 – 7 minutter under grillen.
  • Tag dem ud og server dem sammen med lidt brød til det.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Lars H

    Jomfruhummer er altid godt. Jeg har dog hørt, at man med (jomfru)hummer ikke skal grille kødsiden, da dermed løber ud.
    Hvad mener du om det?

    Svar
    • Søren

      Hej Lars
      Jeg oplevede ikke, at kødet løb ud da jeg grillede dem i ovnen. Jeg har heller ikke hørt om det.
      Hvis jeg grillede dem på en grill, vil jeg grille dem med skalsiden nedad.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Maria Jensen

    Jeg lavede den her sidste år, til nytår! Det var virkelig lækkert!!!
    Jeg vil gerne gentage succesen igen i år – men kan man lave dem dagen før, og opbevare dem i køleskabet?
    Mvh Maria

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Maria
      Jeg er glad for at læse at grillede jomfruhummere var en succes sidste over, og du igen gentager det.
      Rigtig godt nytår.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Læg et svar til Søren Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!