Grønkålssuppe, fra mormors gryder.

af | 14. jan 2012 | efterår, Forretter, Hovedretter, Opskrifter, Supper

Grønkålssuppe er super skøn og meget sund suppe som samtidig er fuld af dejlig smag.

Suppe af grønkål er skøn flere dags mad der kun skal varmes op og kan serveres med eller uden tilbehør. Jeg har serveret denne grønkålssuppe med sprød bacon til der giver suppen noget dejlig knas og ekstra smag.

Hvad skal man bruge til en en suppe udover masser af frisk og sund grønkål?

Jeg bruger i min opskrift på grønkålssuppe hønsefond, hvilket kan udskiftes med en grøntsagsfond. Er det nødvendigt at bruge en fond i en suppe som denne? Efter min mening ja, da en fond giver suppen meget mere ekstra smag og fylde, som kun gøre den endnu bedre.

Efter min nytårs forret stod jeg med en bunke grønkål tilovers. Skulle jeg lave en gang grønkålssuppe eller bare blanchere det som tilbehør. Jeg tror det er tæt på, at være 15 år siden jeg sidst har smagt grønkålssuppe. Den gang var det mere en hade suppe, men nu smager den rigtig godt. Især i de kolde måneder.

 

 

Jeg har valgt en opskrift med udgangspunkt i hønsefond,hvor jeg bruger kødet i suppen. Oprindeligt skulle det være med svine skank, meeeen vi er jo i januar :-).

Ingredienser 4 personer eller 2 personer over to dage:

  • 2 l hønsefond.
  • 500 g frisk grønkål.
  • 4 gulerødder.
  • Kødet fra hønen eller kyllingen.
  • 6 skiver bacon eller et helt stykke skåret i tern.
  • 6 kartofler.
  • Salt og peber.

Riv grønkålbladene af stokkene og skyl det. Hak det til en passene størrelse. Blancher det kort og kom det i isvand for, at stoppe koge processen. Lun hønsefonden op. Blend 300 g grønkål med noget af den lune hønsefond, indtil den er lind. Kom det tilbage i fonden sammen med resten af grønkålen. Man kan tilsætte fløde for, at gøre suppen mere cremet. Lad det nu simre i 1 time.

Svits baconen på en pande og derefter kyllingekødet, så det lige akkurat bliver sprød.

Servering: Placer en skekuld kyllingekød og bacon midt i tallerknen og hæld suppen uden om.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Jens

    Kan man ikke købe færdig suppe? Mener at have set det

    Svar
    • Søren

      Hej Jens
      Hvis du tænker på færdig grønkålssuppe mener jeg, at have set det i frossen tilstand.
      Jeg kunne forestille mig, at det er sæson bestemt, hvornår det kan købes.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Stegt flæsk med persille sauce | GASTROmad - [...] Grønkålssuppe, fra mormors gryder. [...]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!