Hønsesalat – Opskrift på den bedste hjemmelavede

af | 13. apr 2017 | Fjerkræ, Frokost, Opskrifter

Hjemmelavet hønsesalat bliver du med garanti afhængig af, så pas på, da den bare smager langt bedre end en købesalat.
På et styk ristet rugbrød eller franskbrød får det virkelig en tænder til, at løbe i vand. Denne opskrift er ikke særlig kompliceret og kan varieres på flere måde.
Jeg har i stedet for bacon valgt, at bruge hønseskindet, men du kan uden problemer bruge stegt bacon i stedet for sprødt skind.
I min opskrift har jeg røget halvdelen af kødet, da det giver hønsesalaten et ekstra pift af smag. Igen kan du sagtens lave salaten uden, at røge kødet.

Hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat bliver du med garanti afhængig af, så pas på, da den bare smager langt bedre end en købesalat.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Frokost, Salat, Høns, Kylling
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 1 høne eller kylling
  • 1 groft hakket løg
  • 1 gulerod skåret i skiver
  • 1 porre skåret i ringe
  • 1 persillerod skåret i tern
  • 1 helt hvidløg groft hakket
  • 1 laurbærblad
  • 5 stilke timian
  • 5 peberkorn
  • Vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl. mayonnaise
  • 1 dl. creme fraiche 18%
  • 1 – 2 spsk. Dijonsennep
  • Saften fra ½ - 1 citron
  • 1 bundt frisk dild
  • 1 bundt frisk bronzefennikel

Sådan gør du

  • Start med, at fjerne skindet fra hønen. Dette gøres ved, at lirke et par fingre ind under skindet fra bagenden af. Langsomt kan skindet næsten trækkes af hønen. Nogle steder er det nødvendigt, at skære det fri.
  • Rens skindet for så meget fedt som muligt. Skær det fra der ikke er skind.
  • Læg skindet på en bradepande med bagepapir på.
  • Sæt det i ovnen ved 180 grader i ca. 20 – 25 minutter, indtil det er sprødt.
  • Tag det ud og dup det tørt for fedt.
  • Lad det køle ned, og skær det i store stykker. Sæt det til side.
  • Kom høne, løg, gulerod, porre, persillerod, hvidløg, laurbærblad, timian, salt og peberkorn i en stor gryde. Dæk det med vand, som koges op. Skru ned for varmen til lavt blus og lad hønen simre i ca. 45 minutter indtil den er mør.
  • Tag den op af gryden og lad den køle ned.
  • Pluk kødet af hønen og sorter små ben fra.
  • Du kan vælge, at røge halvdelen af kødet på grillen. Jeg har brugt en kuglegrill til det, hvor jeg kom kødet i et foliefad og smed vådt træflis direkte ovenpå kullene. Kødet blev røget i ca. 6 – 7 minutter, hvorefter det blev blandet med resten af kødet. Bruger du en gasgrill kan du komme træflisen i en røgboks som sættes på risten.
  • Bland mayonnaise, creme fraiche og dijon sennep sammen.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Tag ca. 1/3 af og hak det fint. Bland det i dressingen.
  • Kom hønsesalaten i en skål.
  • Drys det hakkede hønseskind over og pynt med masser af frisk dild og bronzefennikel.

Noter

Hønsesalaten kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg er sikker på, at når du først har kastet dig ud i, at lave din egen dropper du den købte. Den lage hønen eller kyllingen koges i kan efterfølgende fryses og bruges som hønsefond i f.eks. supper, saucer, risotto og meget andet.

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Tina KH

    Meget lækker hønsesalat og ikke en snasket en af slagsen:-)
    Rigtig god påske ønskes!

    Svar
    • Søren

      Mange tak Tina, den er værd at prøve, og rigtig god påske dig til.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Læg et svar til Tina KH Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat i Esbjerg ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.